Μαχητικά Αθλήματα

«Έφυγε» ο Τζέικ Λαμότα

Φτωχότερος έγινε από χθες ο κόσμος της πυγμαχίας, καθώς -σε ηλικία 95 ετών- πέθανε ο Τζέικ Λαμότα, η ζωή του οποίου περιγράφεται στην ταινία «Οργισμένο Είδωλο».

Ένας από τους αθλητές που έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στο άθλημα της πυγμαχίας, δε βρίσκεται πια στη ζωή. Ο Τζέικ Λαμότα απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών, χάνοντας τη μάχη με την πνευμονία. Τα τελευταία χρόνια ο αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1941. Το ψευδώνυμό του ήταν «μαινόμενος ταύρος» λόγω της αγριότητας που επιδείκνυε πάνω στο ρινγκ. Το συνολικό του ρεκόρ ήταν 83 νίκες, 19 ήττες και 4 ισοπαλίες σε 106 αγώνες. Μεγαλύτερος αντίπαλός του ήταν ο «Σούγκαρ» Ρέι Ρόμπινσον, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει μόλις μία φορά σε έξι συνολικά μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Το 1980 γυρίστηκε η ταινία «Οργισμένο είδωλο» (σ.σ. «Raging Bull» ο αυθεντικός της τίτλος, όπως και το προσωνύμιό του) , η οποία αναφέρεται στη ταραχώδη ζωή του Τζέικ Λαμότα. Μάλιστα, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο που ενσάρκωσε το ρόλο του διάσημου πυγμάχου, κατέκτησε το πρώτο του βραβείο Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

Επιμέλεια: Θοδωρής Τρυποσκιάδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x