Επικαιρότητα

Έγινε εκατομμυριούχος λόγω απίστευτης δικαστικής πλάνης

Με περισσότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια θα αποζημιωθεί ο αφροαμερικανός Ρίκι Τζάκσον από το Οχάιο. Ο Τζάκσον παρέμεινε 39 χρόνια, αδίκως, στη φυλακή για έγκλημα που δεν είχε διαπράξει.

Το αστρονομικό ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων θα λάβει ως αποζημίωση ένας άνδρας από το Οχάιο για τα 39 χρόνια κράτησής του στη φυλακή για έναν φόνο που δεν διέπραξε ποτέ!

Ο αφροαμερικανός Ρίκι Τζάκσον και άλλα δύο άτομα καταδικάστηκαν το 1975 για τη δολοφονία ενός πωλητή στην περιοχή του Κλίβελαντ, όταν ένας ανήλικος ισχυρίστηκε πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης. Αν και στην αρχή του επιβλήθηκε η θανατική ποινή, απαλλάχτηκε εξαιτίας ενός γραφειοκρατικού σφάλματος.

Ωστόσο, ύστερα από χρόνια ο φερόμενος ως αυτόπτης μάρτυρας πήρε πίσω τα όσα είχε καταθέσει δηλώνοντας στις αρχές ότι ουδέποτε είχε δει το έγκλημα. Δίχως να υπάρχουν άλλα στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή του κατηγορουμένου, αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εις βάρος του Τζάκσον.

Κάτι παρόμοιο φαίνεται να μην έχει ξανασυμβεί στην ιστορία της χώρας, και ο Ρίκι Τζάκσον είναι ο μοναδικός αμερικανός κρατούμενος, για τον οποίο η αθώωση για ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει ήρθε έπειτα από τόσα χρόνια.

Μαρίνα Μαντζαβινάτου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x