Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Εγκατέλειψε τον αγώνα για να σώσει το άλογό της!

Η συγκινητική ιστορία μιας αθλήτρια της ιππασίας στο Ρίο, που αποσύρθηκε από τον αγώνα, θέλοντας να προστατέψει το ταλαιπωρημένο άλογό της.

Η Ολλανδή αμαζόνα Αντελίντ Κορνέλισεν, ξεκίνησε το ταξίδι της για το Ρίο, ελπίζοντας στην κατάκτηση ενός μεταλλίου. Πιστός σύντροφός της, ο Πάρζιβαλ, το άλογό της. Οι δυο τους ήταν πάντα στο πλευρό ο ένας του άλλου. Θα αγωνίζονταν για στην ιππική δεξιοτεχνία, γνωστή και ως ντρεσάζ.

Η μοίρα όμως τα έφερε έτσι και τελικά δεν τα κατάφεραν. Αιτία στάθηκε ένα δηλητηριώδες έντομο που δάγκωσε τον Πάρζιβαλ στο κεφάλι, με αποτέλεσμα αυτό να πρηστεί και το άλογο να σημειώσει υψηλό πυρετό. Έχοντας κατακτήσει ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 και με όνειρο το χρυσό στο Ρίο, η Κορνέλισεν ήξερε πως ο «σύντροφός» της δε θα καταφέρει να δώσει το «παρών» στον αγώνα.

inner

Αμέσως οι κτηνίατροι έσπευσαν να χορηγήσουν θεραπευτική αγωγή στο άλογο, το οποίο φαινόταν συνεχώς καλύτερα, με τον πυρετό και το πρήξιμο να υποχωρούν ώρα με την ώρα. Όλα έδειχναν πως ο Πάρζιβαλ θα ήταν έτοιμος για τον τελευταίο πιθανότατα αγώνα του, αφού σε ηλικία 19 ετών, δεν είχε πολλά χρόνια μπροστά του σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ο αγώνας ξεκίνησε και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η Κορνέλισεν παραιτήθηκε και απομακρύνθηκε μαζί με το άλογό της από τον αγώνα, με τους θεατές να κοιτούν απορημένοι.

«Κοιμήθηκα σε στάβλους, πρόσεχα τον Πάρζι κάθε ώρα. Δεν ήθελα να τον αφήσω μόνο του», δήλωσε η Ολλανδή αμαζόνα, η οποία εξήγησε το λόγο που αποχώρησε: «Μετά το διπλό έλεγχο με τους κτηνίατρους, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είχε δαγκωθεί από ένα έντομο ή αράχνη, με τοξικό δηλητήριο».

inner

Η 37χρονη αιτήθηκε μάλιστα, ώστε να αλλάξει το αγωνιστικό πρόγραμμα, να διεξαχθεί δηλαδή μία μέρα αργότερα ο αγώνας, ώστε το άλογο να έχει παραπάνω χρόνο ανάρρωσης, αλλά το αίτημά της τελικά απορρίφθηκε.

Οι κτηνίατροι έκριναν πως ο Πάρζιβαλ ήταν εντελώς καλά την ημέρα του αγώνα και θα μπορούσε να αγωνιστεί, η Κορνέλισεν όμως έβλεπε κάτι να μη πηγαίνει καλά: το άλογό της έδειχνε εντελώς αδύναμο.

«Στην αρένα ένιωθα πως ήταν εντελώς εξαντλημένος και άδειος από δυνάμεις και πως απλά δεν το έβαζε κάτω. Αλλά αποφάσισα να μη συνεχίσω για να τον προστατεύσω και τα παράτησα. Ο φίλος μου, το άλογο που έχει δώσει τα πάντα για μένα στη ζωή του, δεν το άξιζε αυτό μετά από όσα είχε περάσει. Έτσι χαιρέτησα και μαζί αποχωρήσαμε από την αρένα», τόνισε η Κορνέλισεν.



Επιμέλεια: Γιάννης Καραγιάννης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x