Επικαιρότητα

Εγκρίθηκε η δόση των 6,3 δισ. ευρώ από το EuroWorking Group

H ομάδα εργασίας της Ευρωζώνης άναψε το «πράσινο φως» στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση

Ήρθε το πρώτο χαρμόσυνο νέο από τη συνεδρίαση του EuroWorking Group που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης που προετοιμάζουν τη σύνοδο του Eurogroup της 5ης Μαΐου άναψαν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα θετικό για την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορειου Ειδήσεων στις Βρυξέλλες, η ελληνική πλευρά παρουσίασε τους βασικούς άξονες για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας επικεντρώνοντας την προσοχή της τόσο στη χρηματοδοτική πτυχή όσο και στην πτυχή της τεχνικής βοήθειας.

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με σαφή προθυμία για την παροχή βοήθειας.

Στην ίδια συνεδρίαση εξετάστηκεκαι το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μετά την επισφράγιση από τη Eurostat, την Τετάρτη, του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013, μολονότι η ελληνική πλευρά κρατά χαμηλούς τόνους καθώς ο Γιάννης Στουρνάρας γνωρίζει όμως ότι παρά την ανακοίνωση δεν ανοίγει αυτομάτως και ο δρόμος για την επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας για το χρέος, όπως έχουν δεσμευτεί οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Αυτό που «κρατά» την ελληνική πλευρά είναι το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη η προεκλογική περίοδος ενόψι ευρωεκλογών με τον υπουργό Οικονομικών να γνωρίζει πως οι συζητήσεις θα κορυφωθούν μετά τις ευρωεκλογές και η όποια λύση, θα αργήσει πιθανώς ως το φθινόπωρο.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x