Πόλο

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της ΚΟΕ

Ομόφωνα εγκρίθηκε την Παρασκευή από τους εκπροσώπους 119 σωματείων – μελών της ΚΟΕ ο προϋπολογισμός της ελληνικής ομοσπονδίας υγρού στίβου για το 2015.

Όσοι παρευρέθηκαν στη ΓΣ, ψήφισαν στο να ισχύσει το ποσό των 3.930.000 ευρώ για τις ανάγκες της φετινής αγωνιστικής περιόδου και για τις διοργανώσεις που πρέπει να διεξαχθούν τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος στην εισήγησή του, επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η έγκριση του προϋπολογισμού από την Πολιτεία δε συμβαδίζει με την πραγματικότητα. «Καταθέτουμε τον προϋπολογισμό μας και έρχεται μετά η Πολιτεία και λέει "αυτά πάρτε και κόφτε το λαιμό σας". Χωρίς διαβούλευση, χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια. Αντιπροσωπεύουμε το 40% των επιτυχιών του ελληνικού αθλητισμού, αλλά οι υπολογισμοί γίνονται από υπηρεσιακούς παράγοντες, τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο. Δεν είναι σημερινό, βέβαια το πρόβλημα, πάντοτε έτσι γινόταν. Αλλά, οι οριζόντιες περικοπές που γίνονται είναι άδικες».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην αξιολόγηση που γίνεται από την ΕΟΕ στα Ολυμπιακά αθλήματα. «Με βάση τον πίνακα επιχορηγήσεων, η ΚΟΕ βρίσκεται στο 60% άλλης ομοσπονδίας που εμφανίζεται πρώτη στη λίστα. Η ίδια, όμως, η ομοσπονδία, στην αξιολόγηση της ΕΟΕ, βρίσκεται στο 20% της ΚΟΕ. Αυτό τα λέει όλα».

Ο κ. Διαθεσόπουλος σημείωσε πως έχει πληροφορηθεί ότι και φέτος η ΚΟΕ θα πάρει τα ίδια λεφτά με το 2014, δηλαδή 1,6 εκατ. ευρώ, πριν επέλθει διαφοροποίηση στα μέσα του χρόνου με εξτρά επιχορήγηση για τις αθλητικές ομοσπονδίες, με την οποία η ΚΟΕ έφτασε στα 2,6 εκατ. ευρώ.

Δεν παρέλειψε να στείλει και τα μηνύματά του. «Στο τέλος του χρόνου, θα εκπλαγείτε με τη νοικοκυροσύνη μας. Εδώ θα είμαστε τον Μάρτη για να τα πούμε αυτά. Παρά τον κατατρεγμό μας, παρά τα τεράστια προβλήματα που όλοι ξέρετε ότι αντιμετωπίζουμε, για παράδειγμα με τους αθλητικούς χώρους, πάμε μπροστά. Επιμένουμε και προχωράμε. Οι καπεταναίοι, όμως, στα μποφόρ φαίνονται. Θα έρθει και η στιγμή που θα φύγω. Αλλά, όχι όπως ονειρεύονται κάποιοι, στα διάφορα καφέ. Τους περιμένουμε. Όλα στην ώρα τους, όμως».

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι στις αρχές του νέου χρόνου θα διοργανωθεί από την ΚΟΕ διημερίδα με αντικείμενο τη λειτουργία των αθλητικών χώρων.

"Εκεί θα δουν κάποιοι και με στοιχεία ότι η λειτουργία των κολυμβητηρίων δεν κοστίζει περισσότερο από άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις. Θα πέσουν αρκετοί μύθοι και αρκετές θεωρίες και δικαιολογίες για τα προβλήματα που υπάρχουν στα κολυμβητήρια. Ελπίζουμε στη διημερίδα αυτή ότι θα έχουμε μαζί μας και την Πολιτεία".

Ομόφωνα επήλθε τροποποίηση κάποιων διατάξεων άρθρων του καταστατικού της ΚΟΕ, σύμφωνα με σχετική οδηγία της Πολιτείας για την διαφάνεια στον αθλητισμό.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x