Γενικά

Εγραψε ιστορία ο πρώτος αγώνας ηλεκτρικών μονοθεσίων

Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 θα μείνει στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ως η ημέρα που πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας ηλεκτρικών μονοθεσίων, του θεσμού FIA Formula E.

Ο εναρκτήριος αγώνας έγινε στους δρόμους του Πεκίνου.

Μετά από μήνες προετοιμασίας, το πρωτάθλημα FIA Formula E πήρε σάρκα και οστά με τον πρώτο γύρο, από τους 10 της σεζόν που θα φτάσει στο αποκορύφωμά της τον Ιούνιο του 2015 στους δρόμους του Λονδίνου. Το σκηνικό στο Πεκίνο στήθηκε γύρω από «τη φωλιά του πουλιού», το στάδιο που χτίστηκε για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, ενώ η διαδρομή περιελάμβανε όλα τα χαρακτηριστικά ενός σιρκουί πόλης, με ευθείες, σικέιν και στροφές 90 μοιρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτάθλημα είναι ενιαίο, δηλαδή όλα τα μονοθέσια είναι ίδια Spark-Renault STR01E και απλά τη διαφορά την κάνουν οι οδηγοί. Οι μήνες της προετοιμασίας των ομάδων και το έργο που επιτεύχθηκε από όλους τους εταίρους δημιούργησε ένα πολύ επιτυχημένο Σαββατοκύριακο, στο οποίο 35 από τα 40 αυτοκίνητα που ήταν διαθέσιμα διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού χωρίς κανένα περιστατικό.

Διαβάστε περισσότερα στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x