Κώστας Μιαούλης

Εγωιστικά έκανε την ΑΕΚ... Κούγκι. Ομως η αλήθεια είναι με το μέρος του!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το τέλος της συνεργασίας με τον Πογέτ, το δίκιο που έχασε ο Ουρουγουανός με το... αυτογκόλ του, αλλά και την αλήθεια που ήταν με το μέρος του προπονητή.

Ο Πογέτ, αν και τίποτε δεν αποκλείω να δούμε, ως προς τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, είχε πολλά, αν όχι όλα τα δίκια με το μέρος του, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να βγάλει αυτή την ανακοίνωση. Τα (δίκια του) απώλεσε σε μεγάλο βαθμό με το να μετατραπεί επί της ουσίας σε εχθρό της ομάδας, δίνοντας ταυτόχρονα άλλοθι στη διοίκηση. Πλέον είναι ξεκάθαρο και πολύ βολικό για όλους, αν έρθει η αποτυχία στα επόμενα οκτώ ή εννέα ματς, να τα φορτώσουν στο τάιμινγκ της ανακοίνωσης πως δεν συνεχίζει και του χρόνου και φυσικά στον ίδιο. Με την επιλογή του να πει τώρα τι θα κάνει ουσιαστικά «πυροβόλησε» ο ίδιος τον εαυτό του, απέναντι στον κόσμο της ΑΕΚ. Το θέμα είναι πως «πυροβόλησε» και την ομάδα από την άποψη πως την κάνει ροντέο παραμονή του ημιτελικού. Φοβάμαι πως οι περισσότεροι θα μείνουν μόνο εκεί και θ’ αρκεστούν σε αυτό, δίχως να δουν τα βαθύτερα αίτια των προβλημάτων.

Επίσης ο Πογέτ για μένα θα μπορούσε να κάνει κάτι πολύ καλύτερο. Επειδή στην πραγματικότητα καμία διαρροή που να τον θίγει δεν έγινε τουλάχιστον από χθες, έπρεπε να παραιτηθεί και να πει και τον λόγο. Τον οποίο υποθέτουμε και μάλλον βγαίνει από το ίδιο το αποτέλεσμα της συνάντησης που έγινε ανάμεσα στον ατζέντη του και τη διοίκηση. Ο Πογέτ ενώ στα μάτια του μεγάλης μερίδας του κόσμου, έχει τα δίκια του και δεν είναι φρόνιμος γιατί το ανοίγει όποτε πρέπει και δεν είναι γλάστρα, έκανε το χειρότερο δυνατό. Να παίξει με την όποια ηρεμία της ομάδας, πριν την τελική ευθεία. Τρομερό αυτογκόλ που έδωσε το δικαίωμα στην διοίκηση να τον πάψει άμεσα, αλλά και στον καθένα να κάνει πονηρές σκέψεις για τα κίνητρα του. Η άμεση αποπομπή του ήταν αναπόφευκτη λοιπόν.

Η διοίκηση από την άλλη είχε κανονίσει αυτό το μίτινγκ με τον ατζέντη του Πογέτ, σε λάθος στιγμή. Δηλαδή με το που τελείωσε το πρωτάθλημα. Γιατί πολύ απλά, σε μία συνάντηση υπάρχει μικρή η μεγάλη πιθανότητα δεν έχει σημασία, να σημειωθεί και η αρνητική έκβαση. Με δεδομένο πως ο Πογέτ είναι εκρηκτικός σαν χαρακτήρας και δεν μασάει τα λόγια του, το ενδεχόμενο να τα βροντήξει με την τροπή που έχουν πάρει εσχάτως τα πράγματα, ήταν μία, έστω και μικρή, αλλά πάντως πιθανότητα. Με πλέι-οφ και Κύπελλο μπροστά σου δεν κανονίζεις τέτοια πράγματα. Επιπλέον επικοινωνιακά, το να βγάζεις ανακοίνωση πως θα πορευτείς με τον προπονητή στον ημιτελικό και μετά από 1.5 ώρα να τον τελειώνεις, μόνο σοβαρότητα δεν δείχνει.

Ακόμα και αν ο Πογέτ έχει κλείσει αλλού, η διοίκηση του έδωσε το δικαίωμα να κάνει το παιχνίδι του σε βάρος της ίδιας αλλά και της ομάδας. Αυτογκόλ και η διοίκηση. Εκτός βέβαια αν επιδίωκε άμεσα ένα φινάλε με... θύτη τον Πογέτ. Σε αυτή την περίπτωση όμως ελπίζω να μέτρησαν πώς μπορεί να υπάρχουν αρνητικές συνέπειες και για την ομάδα...

Όλον τον καιρό, επαναλάμβανα μονότονα πως ο Πογέτ δεν είναι θαυματοποιός, ειδικά μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, διότι γνωρίζω πολύ καλά πως κάποια στιγμή, η ρέντα στην μπάλα τελειώνει και πως ερχόταν η ώρα, το πράγμα να γυρίσει αλλιώς.

Στα δικά μου λόγια ή αν θέλετε την ίδια άποψη μαζί μου εξέφρασε την Δευτέρα στον ΣΠΟΡ FM, o Τάκης Καραγκιοζόπουλος. Όποιος έχει στοιχειώδη λογική και βλέπει τα πράγματα ξεκάθαρα το γνωρίζει αυτό. Από εκεί και πέρα ο Πογέτ, όταν άρχισε να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και ειδικά μετά τη δήλωση στην Τρίπολη πως «η ποιότητα κοστίζει», άρχισε να αποδομείται από τον Τύπο που πρόσκειται ξεκάθαρα στον Μελισσανίδη. Καταλήξαμε να κρίνεται το μέλλον του από το πώς θα τα πάει στο Κύπελλο και στα πλέι-οφ.

Τα όσα πέτυχε και τουλάχιστον μετά από καιρό με ένα προβληματικότατο ρόστερ και κυρίως να κάνει τρεις κολλητές νίκες σε ντέρμπι, ανεβάζοντας το ηθικό και δίνοντας ένα κίνητρο για τη δημιουργία νέων οπαδών σε μία κρίσιμη εποχή, δεν μέτρησαν καθόλου για την ΠΑΕ. Έτσι όταν κατάλαβε πως τα επόμενα ματς θα είναι κριτήριο για το αν θα παραμείνει ή όχι, πήρε μία απόφαση που εν μέρει δείχνει αξιοπρέπεια, αλλά αποδεικνύει και τεράστιο εγωισμό.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως ο Πογέτ, που προφανώς περίμενε μία ξεκάθαρη προσφορά, είδε τη διοίκηση να κρατά μία στάση, άσχετα με το αν ειπώθηκε αυτό ή όχι «κάτσε να δούμε πως θα τα πας στα πλέι-οφ και βλέπουμε». Ο Πογέτ λειτούργησε εξαιρετικά εγωκεντρικά. Αν θεωρείς πώς έχεις κάνει παραπάνω απ’ αυτά που μπορείς με αυτό το ρόστερ και διαπιστώνεις πως κρίνεσαι ακόμα, παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πυροβολείς την ομάδα. Αυτό ήταν το λάθος του, που τον έκανε επί της ουσίας άμεσα εχθρό της ομάδας. Όμως στην πραγματικότητα ο Πογέτ έχει πολλά δίκια στα όσα ήθελε και απαιτούσε αναφορικά με την ομάδα. Είχε διαρρεύσει πως πολλά αιτήματα ο Μελισσανίδης ήταν διατεθειμένος να τα ικανοποιήσει, αλλά το ποιά και σε ποιό βαθμό δεν θα το μάθουμε ποτέ. Ή θα το μάθουμε όπως θέλει η μία μεριά.

Οι αλλαγές προπονητών ασφαλώς δεν δείχνουν σοβαρότητα σε μία ομάδα. Ελπίζω ο Μελισσανίδης να μην ζηλεύει τα... ρεκόρ του Σαββίδη στις αλλαγές τεχνικών και να κατασταλάξει κάπου. Πάντως το καλοκαίρι, από το τι μεταγραφές θα γίνουν θα φανεί αν είχε δίκιο ο Ουρουγουανός και αν είχε δίκιο η πλευρά του, που εμφανιζόταν δύσπιστη.

ΥΓ: Αν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ένιωθαν ριγμένοι με τον Πογιέτ τώρα έχουν όλες τις...προϋποθέσεις ν’ αποδείξουν στα πλέι-οφ πως είναι παικταράδες και ήταν κακός ο προπονητής.

ΥΓ2: Στον Πογέτ προβλέπω πως θα φορτωθούν τα πάντα. Οποιεσδήποτε ομοιότητες του «κιτρινόμαυρου» ρεπορτάζ με το «ερυθρόλευκο» ως προς την κριτική στις διοικήσεις, ασφαλώς και δεν είναι συμπτωματικές. Προβλέπω έντονο συναγωνισμό στο ποιός θα λιβανίζει καλύτερα τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x