Στρατιωτικό... σημειωματάριο οδηγιών κινήσεων, αποφυγής ελέγχων, ρουχισμού «μαθήματος», χρήσης και φύλαξης όπλων και στόχους... σκοποβολής και εκπαίδευσης με «αεροβόλα» όπλα είναι μερικά από τα ευρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή και στους χώρους διαμονής των εννέα συλληφθέντων του DHKP-c. Το εγχειρίδιο... πειθαρχίας εντοπίστηκε στο σπίτι της Καλλιθέας, ενώ οι στόχοι σκοποβολής σε ένα από τα σπίτια του Νέου Κόσμου.

Σε αυτό περιγράφονταν τα συνθηματικά για το άνοιγμα των εισόδων στους συντρόφους τους, όπως να χτυπούν τρεις φορές και να περιμένουν απάντηση, όταν βγαίνουν από το σπίτι να είναι «νόμιμοι» και να έχουν πάντα μαζί τους τα χαρτιά παραμονής τους ώστε να μην κινήσουν υποψίες σε ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο. Επίσης, στα σπίτια διαμονής τους να αφήνουν ανοικτά τα φώτα έως τις 22:00 το βράδυ και στη συνέχεια μόνο ένα, ως ένα «σήμα» για τους υπόλοιπους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της «στρατιωτικής κατήχησης» έπρεπε να ακολουθούν συγκεκριμένο... dress code, και να φορούν πουκάμισο, παντελόνι και καλλυμμένα χέρια και πόδια, με γάντια και περιπόδια. Στο σημειωματάριο περιλαμβάνονταν οδηγίες για την χρήση, τη λύση και φύλαξη του οπλισμού, με την επισήμανση ότι δεν «σημαδεύει ποτέ κατά του λαού». Ένα και μοναδικό όπλο που βρέθηκε στις έρευνες, ήταν κάτω από τα κεραμίδια σκεπής, και η αυτοσχέδια ρουκέτα στο κάτω ντουλάπι της κουζίνας.

Στο μεταξύ, τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου... τρομοκρατήθηκαν όταν εντόπισαν ανθρώπινα περιγράμματα πάνω σε χάρτινους στόχους και οπές από αεροβόλα όπλα, δείγμα βολών στο εσωτερικό των οικειών. Σε ένα από τα σπίτια του Νέου Κόσμου βρέθηκε μεγάλη ποσότητα γεωργικού λιπάσματος και πετρελαίου, η οποία σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, θα χρησιμοποιείτο ως πρόσμιξη νιτρικού αμμωνίου και πετρελαίου, για την κατασκευή της εκρηκτικής ύλης ANFO. Σε μία πρώτη άνασυρση δεδομένων από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φορητά αποθηκευτικά μέσα, έχουν εντοπιστεί θαλάσσιοι χάρτες και συντεταγμένες στα θαλάσσια σύνορα της χώρας με την Τουρκία, που θα τα χρησιμοποιούσαν για διαφυγή και μεταφορά οπλισμού και εκρηκτικών στην γειτονική χώρα, όπως στην περίπτωση του φουσκωτού στη Χίο. Σημειώνεται ότι ένας από τους συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης... κατάπιε ένα usb καταφέρνοντας να το καταστρέψει με τα «γαστρικά υγρά» ενώ δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο με ένα δεύτερο, από το οποίο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα προκύψουν σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη της έρευνας.

Στο μεταξύ, από την παρακολούθηση του «πυρήνα» του DHKP-c, προέκυψε η μεταφορά πλαστικών βαρελιών λαδιού, πιθανόν με οπλισμό, στην περιοχή του Κατσιμιδίου προς Πάρνηθα. Τουλάχιστον πέντε από τους συλληφθέντες είχαν κατευθυνθεί, νυχτερινές ώρες, προς τον Άγιο Μερκούριο, ενδεχομένως για να «θάψουν» τα βαρέλια. Οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να συνεχίσουν όπως θα ήθελαν την διακριτική παρακολούθηση σε μία τόσο ερημική διαδρομή γιατί θα γίνονταν αντιληπτοί. Εκτιμούν ότι η «ταφή» έχει γίνει ωστόσο δεν έχουν εντοπίσει ακόμη το σημείο. Στα διαμερίσματα βρήκαν ποσότητες λιπαντικών για την συντήρηση οπλισμού που δεν αντιστοιχούσε στο ένα και μοναδικό πιστόλι που βρέθηκε. Σημειώνεται ότι το 2013 είχε βρεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. στην Πάρνηθα άλλο θαμμένο οπλοστάσιο της ίδιας τουρκικής οργάνωσης με σημαντικό αριθμό καλάσνικοφ, σφαιρών.

Τα στελέχη ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., εξετάζοντας όλα τα στοιχεία και τα ευρήματα, δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα επίθεσης εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, και ενδεχομένως εναντίον της αυτοκινητοπομπής του. Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι ωστόσο αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Αυτά τα υλικά δεν ήταν για εντός Ελλάδας».

Πηγή: thetoc.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ