Stoiximan Super League

«Είμαστε μεγάλη ομάδα, πάμε για το καλύτερο»

Την άποψη ότι το αυριανό ντέρμπι θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον Ολυμπιακό, εξέφρασε ο Κάρλος Ζέκα στη Nova.

Βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι ο νικητής του αυριανού ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Κάρλος Ζέκα, μιλώντας στο Novasports.

«Ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα και βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Και εμείς, όμως, είμαστε μεγάλη ομάδα και πιστεύω ότι θα κάνουμε το καλύτερο», τόνισε ο Πορτογάλος χαφ του «τριφυλλιού» και πρόσθεσε:

«Εγώ ως αρχηγός, αλλά και οι συμπαίκτες μου, θα κοιτάξουμε να τους βοηθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζέκα στο Novasports

Ποιες είναι οι σκέψεις σου πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Πιστεύω πως είναι ένας σημαντικός αγώνας, όπως είναι και όλοι οι άλλοι στο πρωτάθλημα. Αυτός όμως ο αγώνας, έχει μια διαφορετική γεύση, γιατί είναι ένα ντέρμπι απέναντι σε έναν αντίπαλο. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι παίζουμε εντός έδρας. Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε και στο μυαλό μας έχουμε τη νίκη».

Που μπορεί να κριθεί αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό παιχνίδι;

«Αυτοί οι αγώνες κρίνονται στις μικρές λεπτομέρειες. Άρα πιστεύω ότι ουσιαστικά αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη, θα είναι και ο νικητής. Θεωρώ ότι θα έχουμε έναν ισορροπημένο αγώνα, όπου και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό».

Είναι το φαβορί ο Ολυμπιακός σε αυτό το ντέρμπι;

«Νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι 50-50 αυτή τη στιγμή. Βεβαίως εμείς παίζουμε εντός έδρας και έχουμε τους φιλάθλους στο πλευρό μας, αλλά νομίζω ότι είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες».

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει πολύ καλά στο πρωτάθλημα, ενώ κάνει καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τι γνώμη έχεις σχηματίσει για τον αντίπαλο σας;

«Ο Ολυμπιακός όπως ξέρετε έχει το προβάδισμα και βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έχει μια καλή ομάδα και τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός δείχνει ότι είναι ένα καλό σύνολο. Από εκεί και πέρα θα βρεθούμε απέναντι του, είναι σημαντικό να παίζουμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα και έναν δύσκολο αντίπαλο. Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που παίζουμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Και εμείς, μεγάλη ομάδα είμαστε και από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα κάνουμε το καλύτερο».

Πως σκοπεύετε να σταματήσετε τον Μήτρογλου; Βρίσκεται σε καλή κατάσταση...

«Ο Μήτρογλου είναι σε πολύ καλή κατάσταση και βρίσκεται σε φόρμα, αλλά ο προβληματισμός μας δεν είναι τι θα κάνουμε με τον Μήτρογλου. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι πως θα κάνουμε το παιχνίδι μας και πως θα κάνουμε γενικότερα ένα καλό παιχνίδι. Δεν είναι μόνο ο Μήτρογλου, υπάρχει και η υπόλοιπη ομάδα. Αν εμείς παίξουμε, μαρκάρουμε σωστά και κάνουμε το παιχνίδι μας, δεν θα έχουμε κάποιο θέμα».

Είσαι ο αρχηγός της ομάδας και γνωρίζεις τι σημαίνει ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Πολλοί από τους συμπαίκτες σου θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε αυτό το σπουδαίο παιχνίδι. Πως τους προετοιμάζεις για το ντέρμπι;

«Νομίζω ότι και εκείνοι ξέρουν τι περιμένουμε από αυτό το ντέρμπι. Γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται και τι θα πρέπει να κάνουν. Από εκεί και πέρα εγώ ως αρχηγός, αλλά και οι συμπαίκτες μου θα κοιτάξουμε να τους βοηθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να κερδίσει;

«Βεβαίως και μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα».

Φέτος έχεις αυξημένες αρμοδιότητες στην ομάδα. Είσαι ο αρχηγός, είσαι αγαπητός στον κόσμο. Πως αισθάνεσαι στον Παναθηναϊκό, που επιθυμεί μάλιστα να ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιο σου;

«Για μένα αυτό αποτελεί μια μεγάλη χαρά. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και προνόμιο που είμαι ο αρχηγός μιας τόσο μεγάλης ομάδας, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Θα ήθελα να συνεχίσω να κάνω καλή δουλειά και αν είναι δυνατόν ακόμα καλύτερη από αυτή που ήδη κάνω, με σκοπό να βοηθήσω την ομάδα, τους συμπαίκτες μου και όλη την Παναθηναϊκή οικογένεια. Αυτό επιθυμώ».

Έχεις δημιουργήσει τη δική σου μικρή παράδοση στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Έχεις πετύχει γκολ απέναντι στους "ερυθρόλευκους", πέρυσι έδωσες την ασίστ στον Φιγκερόα. Θα συνεχιστεί αυτή η παράδοση και στο ντέρμπι του Σαββάτου;

«Δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό. Θα δούμε τι θα γίνει. Πέρυσι είχα την ευκαιρία μου, την οποία δεν ολοκλήρωσα... Ας μη μιλήσουμε. Θα δούμε στο γήπεδο τι θα γίνει. Ανεξάρτητα από το ποιος θα σημειώσει γκολ, το πιο σημαντικό είναι η νίκη».

Ως αρχηγός του Παναθηναϊκού, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς της ομάδας;

«Να έρθουν, να μας υποστηρίξουν. Είναι εξαιρετικοί φίλαθλοι, τους έχουμε ανάγκη, θέλουμε να είναι δίπλα μας και τους χρειαζόμαστε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x