Επικαιρότητα

Είμαστε όλοι Μεσόγειοι

«Το μεταναστευτικό ζήτημα απαιτεί πράξεις και όχι λόγια,» είπε στο Παλέρμο ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, για την έναρξη της καμπάνιας της CPMR.

«Είναι αναγκαία μια αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του Δουβλίνου όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ θα πρέπει να γίνει μία δίκαιη κατανομή των μεταναστών σε ολόκληρη την Ε.Ε. με κριτήρια πληθυσμιακά, οικονομικά (εθνικό εγχώριο ΑΕΠ), καθώς και βάσει των δεικτών ανεργίας. Χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμες πολιτικές οι οποίες θα σώζουν ζωές, θα υποστηρίζουν τις υποχρεώσεις της Ε.Ε. προς τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο και θα διασφαλίζουν την ηρεμία και την ασφάλεια των περιοχών μας. Πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη».

Αυτό επεσήμανε σήμερα κατά την ομιλία του στην εκδήλωση εκκίνησης της καμπάνιας της CPMR «Είμαστε όλοι Μεσόγειοι! (We are all Mediterranean)» στο Παλέρμο της Ιταλίας, ο Απόστολος Κατσιφάρας, περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, πρόεδρος της Διαπεριφερειακής Ομάδας «Αδριατική-Ιόνιο» της Επιτροπής των Περιφερειών και αντιπρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Επιτροπή των Περιφερειών...

www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x