Διονύσης Δεσύλλας

Είναι ο Νίνης και είναι καλά!

Αν ο Σωτήρης Νίνης επιστρέψει, τότε το όφελος θα είναι πολλαπλό. Οι τελευταίες του εμφανίσεις μας κάνουν να αισιοδοξούμε, βλέποντας έναν Σωτήρη από τα παλιά. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Όταν ο Παναθηναϊκός είχε αποκτήσει τον Σωτήρη Νίνη, είχα γράψει σ’ αυτή τη διαδικτυακή γωνιά ότι η μοναδική ευκαιρία για τον ποδοσφαιριστή να επιστρέψει είναι τώρα και η μοναδική ομάδα στην οποία μπορεί να το καταφέρει είναι αυτή από στην οποία ανδρώθηκε.

Οι λόγοι πολλοί. Οι κυριότεροι ότι ο Νίνης ξέρει «τα καλά και τα κακά» του «τριφυλλιού» και το «τριφύλλι» τα «καλά και τα κακά» του Νίνη. Υπάρχει, λοιπόν, μια σχέση που έχει δοκιμαστεί. Κι συνήθως, μέσα απ’ αυτές τις σχέσεις «επιστρέφεις» και ολοκληρώνεσαι.

Οι τελευταίες εμφανίσεις του Σωτήρη Νίνη και ειδικά η χθεσινή κόντρα στον Αστέρας Τρίπολης μας θυμίζουν εικόνες. Εικόνες από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν. Όταν ο «Σωτηράκης», τότε, ξεσήκωνε τα πλήθη και έκανε άπαντες να υποκλίνονται στο ταλέντο του και την ποιότητά του. Η ενέργεια που κάνει και η κάθετη που βγάζει στον Μπεργκ, είναι ονειρική! Είναι απ’ αυτές που τον έκαναν να ξεχωρίσει και να τον κάνουν τον πιο ποιοτικό Ελληνα ποδοσφαιριστή.

Ο Νίνης φαίνεται να επιστρέφει και πρέπει φυσικά να συνεχίσει τη δουλειά. Είναι αποκλειστικά στο δικό του χέρι, να αποδείξει ότι οι «αμαρτίες» του παρελθόντος έχον σβήσει, ότι αυτός είναι εδώ και έρχεται πιο δυνατός και πιο ώριμος από ποτέ. Ο Παναθηναϊκός τον χρειάζεται, η Εθνική και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, επίσης, και ο ίδιος έχει την ευκαιρία, μέσω της αγαπημένης του ομάδας, να αναγεννηθεί. Δεν θα είναι και εύκολο πράγμα, αν αυτό συμβεί.

Προς τα εκεί φαίνεται πως βαδίζουμε. Προς την αναγέννηση, δηλαδή, του Σωτήρη Νίνη, η οποία θα φανεί σε μεγαλύτερο βαθμό μετά και το τέλος της προετοιμασίας του καλοκαιριού. Αν αυτό γίνει, θα οφείλεται πρώτα στον ίδιο και τη θέλησή του (πιστέψτε με, τον τελευταίο χρόνο έχει πολλή απ’ αυτή) και στη συνέχεια στον Παναθηναϊκό, αλλά και στον Γιάννη Αναστασίου που πίστεψαν στον παίκτη και καθημερινά δουλεύουν σκληρά μαζί του.

Υ.Γ.: Και κάτι πιο… γενικό. Ο Παναθηναϊκός είναι σε εξαιρετική κατάσταση στα πλέι οφ, παίζοντας, κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Με πρέσινγκ, αλληλοκαλύψεις, εξαιρετική κυκλοφορία και ταχύτητα. Εξαιρετικός και χθες ο «killer» Μπεργκ, πάρα πολύ καλός, επίσης, για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Γιώργος Κουτρουμπής, ο οποίος αγωνίστηκε ξανά ως αμυντικός χαφ και καταχειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο. Βρε λες…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x