Μπάμπης Χριστόγλου

Είσαι ο καλύτερος... για μας

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει στο sportfm.gr για την ιδιαίτερη σημασία που έχει η απόκτηση του Κέβιν Μιραλάς από τον Ολυμπιακό.

Να το συμφωνήσουμε από πριν για να μην παρεξηγηθούμε ότι ο Μιραλάς είναι η καλύτερη μεταγραφή την οποία μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός. Για αγωνιστικούς και μη λόγους.

Κατ’ αρχάς μέσα στο γήπεδο ο Βέλγος μπορεί να κάνει τις αντίπαλες άμυνες να κουτουλάνε. Εξαιρετικός και σαν σέντερ φορ και σαν ακραίος σε σύστημα με 3 μπροστά. Τρέχει σαν δαίμονας, σκοράρει για πλάκα και γουστάρει πολύ να παίξει στον Ολυμπιακό.

Το είπε το καλοκαίρι, δεν του έγινε το χατήρι αλλά συνέχισε να το λέει μέχρι που τελικά προσγειώθηκε στον Πειραιά. Και γουστάρει για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το Μουντιάλ. Ξέρει ότι εδώ θα παίξει και θα κάνει παππάδες άρα και ο προπονητής της Εθνικής Βελγίου δεν μπορεί να τον αφήσει εκτός αποστολής.

Αν έμενε στην Έβερτον κινδύνευε να το χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ξέρει και κάτι άλλο όμως... Στο «Καραϊσκάκης» ουσιαστικά ξαναγεννήθηκε κι έγινε ο παίκτης που είναι σήμερα. Χαμένος στη μετάφραση είχε έρθει από τη Σεντ Ετιέν αλλά μόλις έβαλε τα ερυθρόλευκα άλλαξαν τα πάντα.

Εδώ λοιπόν τελειοποιήθηκε ο Μιραλάς, εδώ θα απογειωθεί ξανά. Είναι σε εξαιρετική ηλικία και έρχεται και δένει γάντι με τον Γκαρσία που είναι προπονητής που θέλει τους παίκτες του να παίζουν φουλ επίθεση.

Ο Μιραλάς όμως σκοράρει κι εκτός γηπέδου. Κατ’ αρχάς υπογραμμίζει ξανά τη διαφορά του Ολυμπιακού με τους εγχώριους ανταγωνιστές του.

Το γεγονός ότι καταφέρνει να πάρει παίκτη από την Πρέμιερ Λιγκ δείχνει τη διαπραγματευτική ισχύ του Ολυμπιακού σε σχέση με τους άλλους. Με τον ΠΑΟΚ για παράδειγμα που έχει τον Μολέντο στο παρακαλετό και δεν του βγαίνει τίποτα. Από μόνη της η κίνηση αυτή αλλάζει το κλίμα πέριξ της ομάδας.

Όσο και να θέλεις να γκρινιάξεις πια, βλέπεις τον Βέλγο να προσγειώνεται στον Πειραιά και το γυρίζεις στο πανηγυρικό.

Τεράστιας σημασίας λοιπόν η μεταγραφή και για το κλίμα στις εξέδρες αλλά και για τον ντόρο που θα προκληθεί για ακόμα μια μεταγραφική περίοδο στα μανατζερογραφεία όλης της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός με τον Μιραλάς κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x