Τένις

Είσαι θρύλος, Ράφα!

ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ! Σε έναν μαγικό τελικό, ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε 3-1 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς, κατέκτησε το US Open και απέδειξε ξανά πως αυτή την στιγμή δεν έχει αντίπαλο στον κόσμο!

Μόνο στο χώμα μπορεί, είπατε; Ο Ραφαέλ Ναδάλ κάνει πλάκα παντού! Σε ένα συγκλονιστικό υπερθέαμα στο «Arthur Ashe», ο Ισπανός επιβεβαίωσε πως δεν τον κοντράρει κανείς αυτή την περίοδο και με 3-1 σετ (6-2, 3-6, 6-4, 6-1) απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, κατέκτησε το US Open!

Αυτό έγινε το 13ο Grand Slam της καριέρας του (3ος πίσω από Φέντερερ με 17 και Σάμπρας με 14) και δεύτερο στο συγκεκριμένο τουρνουά, ενώ παράλληλα έφτασε τα δέκα τρόπαια μέσα στο 2013 (σε 13 διοργανώσεις που έχει κατέβει) και παραμένει αήττητος σε σκληρές επιφάνειες για 22 σερί ματς. ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Ο έτερος φιναλίστ, ο Νόλε αν και έδειξε να αποκτά το μομέντουμ σε κάποια φάση του μεγάλου παιχνιδιού, εν τέλει έμεινε από δυνάμεις ψυχολογικές και αγωνιστικές (53 αβίαστα λάθη είχε έναντι 20) και περιορίστηκε στο βραβείο του ηττημένου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε εξαιρετικά για τον Ισπανό και τραγικά για τον Σέρβο. Κακό σέρβις για το νούμερο ένα στον κόσμο, 14 συνολικά αβίαστα λάθη και ο Ράφα με χαρακτηριστική ευκολία πήρε προβάδισμα. Ο Τζόκοβιτς αποφάσισε να παίξει πιο επιθετικά. Να κάνει βαθιά χτυπήματα και να ανέβει (άλλωστε είναι σύνηθες να μπαίνει νωχελικά στους αγώνες). Και φάνηκε στην πράξη, αφού στο δεύτερο σετ έκανε μπρέικ στο 6ο γκέιμ και παρά την προσωρινή απάντηση του Ναδάλ, κατάφερε με νέο μπρέικ να ισοφαρίσει.

Με την... αύρα του δεύτερου σετ, μπήκε και στο τρίτο και ανέλαβε το ρόλο του... οδηγού. Και στη συνέχεια έγιναν φοβερά πράγματα! Αφού λοιπόν έφερε το σετ στα ίσα ο Ράφα, μετά ο Τζόκοβιτς είχε τρεις ευκαιρίες για μπρέικ (40-0), αλλά τις έχασε όλες και σαν να μην έφτανε αυτό στο αμέσως επόμενο γκέιμ -κι ενώ σέρβιρε για να μείνει στο σετ- δέχθηκε το μπρέικ, με τον «βασιλιά στο χώμα» να κάνει το 2-1 μέσα σε τρομερή αποθέωση. Δεν υπήρχε επιστροφή. Όχι μόνο δεν μπορούσε να το γυρίσει ο Σέρβος, λόγω των πολλών λαθών που συνέχιζε να κάνει, αλλά κι ο Ναδάλ ήταν σε σεληνιασμένη κατάσταση. Με διπλό μπρέικ στο τέταρτο, έβαλε τέλος πρόωρα στην σεμνή τελετή, κατέκτησε ακόμα μια κούπα και απέδειξε ξανά πως απλά ΔΕΝ έχει αντίπαλο φέτος.

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x