Ελλάδα

«Είχαμε σταθερή αμυντική λειτουργία»

Στη σταθερότητα και στην ομαδικότητα της άμυνας του Άρη απέδωσε τις δυο νίκες και την κατάκτηση του «Nick Galis Cup» ο Δημήτρης Πρίφτης, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ.

Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» τόνισε πως όλοι περίμεναν περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, στάθηκε στις επιθετικές λύσεις και χαρακτήρισε κουρασμένη την πρωταθλήτρια της Βαλτικής Λίγκας, ενώ περιμένει την όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο Κύπελλο.

Αναλυτικά: «Ήταν ένα ωραίο διήμερο για τον κόσμο. Περιμέναμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και ελπίζουμε στη συνέχεια να μας υποστηρίξει. Είχαμε κάποια καλά στοιχεία, κυρίως στην άμυνα. Ήταν θετικό ότι είχαμε μία σταθερή αμυντική λειτουργία και στα δύο ματς, όμως πρέπει να το δούμε σε μεγαλύτερη διάσταση. Επιθετικά, ήμασταν κάπως καλύτεροι και όλη η ομάδα βοήθησε σ' αυτό. Όμως, τα αποτελέσματα αυτά δε σημαίνουν τίποτα, βρήκαμε απέναντί μας και μία κουρασμένη ΤΣΣΚΑ που έδωσε τρία ματς σε τρεις μέρες.

Η άμυνα δεν είναι μόνο θέμα διάθεσης, υπάρχουν τακτικές, συνεργασίες και εμείς έχουμε ομαδικότητα. Μας χαροποιεί και θέλουμε να το κρατήσουμε αυτό.

Το Κύπελλο μας ενδιαφέρει, χωρίς να είναι αυτοσκοπός. Λίγο-πολύ, όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη του τροπαίου όλα αυτά τα χρόνια, αλλά μας ενδιαφέρει να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται και, κυρίως, να είμαστε σοβαροί στο πρωτάθλημα».

Ο Δημήτρης Ιτούδης επισήμανε πως: «Παίξαμε τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτά που θέλαμε να δούμε, τα είδαμε. Προφανώς, δεν είμαστε ακόμα στο σημείο που θέλουμε. Θα ήταν ουτοπία, δεδομένων των αναλογιών και των απουσιών μας. Όταν η ομάδα είναι πιο υγιής, θα βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Είδαμε, όμως, που πρέπει να δώσουμε έμφαση στο τουρνουά. Είμαστε αισιόδοξοι και θα δουλέψουμε για να φτάσουμε ένα επίπεδο παραπάνω.

Ο Άρης είναι πολύ μαχητική ομάδα. Πολύ καλύτερη από πέρυσι, κάτι στο οποίο βοηθάει και η παρουσία των ξένων παικτών. Έχει καλή δημιουργία και παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x