Κύπελλο Ελλάδας

Έκαναν την αγγαρεία… «πανδαισία»

Σε ένα… «τελειωμένο» παιχνίδι, ο Ολυμπιακός με τον Φωκικό προσέφεραν υπέροχο θέαμα, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν 5-3, και κάποια υπέροχα γκολ. «Στροφή» σε Λεωφόρο και Παναθηναϊκό πλέον.

Χωρίς να κουραστεί, χωρίς να ιδρώσει και- αυτό που ήθελε ο Μίτσελ- χωρίς απώλειες, ο Ολυμπιακός επικράτησε 5-3 του Φωκικού και «σφράγισε» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, που είχε πάρει από το 5-1 του Καραϊσκάκη. Εξαιρετικό παιχνίδι και υπέροχα γκολ από τις δύο ομάδες.

Για την ομάδα του Πειραιά σκόραραν οι Φουστέρ, Βάις, Όλαϊτάν, Εντιγκά και Παπασάββας, με τους τέσσερις τελευταίους να πετυχαίνουν πολύ όμορφα γκολ. Φράγκος, Ράντι και Αλβάρεζ τα γκολ της ομάδας του Κούτση, η οποία το «πάλεψε» όσο μπορούσε και εκμεταλλεύτηκε, πως στο φινάλε ο Ολυμπιακός έριξε στροφές.

Πως έπαιξε:


Πολλές αλλαγές από τον Μίτσελ και αρκετό… νέο «αίμα». Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα. Ο Σαλίνο δεξιά, ο νεαρός Βούρος αριστερά και οι Μεντζανί και Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας. Οι Εντιγκά και Γιαταμπαρέ βρίσκονταν στον άξονα, με τους Φουστέρ και Βάις στα δύο άκρα. Ο Σέποβιτς με τον Ολαϊτάν ήταν στην επίθεση.

Το ματς:


Όταν μία ομάδα μένει πίσω στο σκορ και στο πρώτο ημίχρονο έχει ήδη κάνει την ανατροπή και προηγείται 4-1, το παιχνίδι δεν αντέχει και μεγάλης κριτικής. Ο Φωκικός έπαιζε για την ιστορία του. Άνοιξε το σκορ με τον Φράγκο, αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα, άπαντες έγιναν ένα κουβάρι, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Αντιθέτως «αφύπνισε» τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα και χωρίς να συναντήσουν και ιδιαίτερες δυσκολίες, ανέβασαν λίγο την απόδοσή τους και χωρίς κανείς να το καταλάβει, το σκορ ήταν ήδη στο 4-1. Ο Φουστέρ έφερε το παιχνίδι στα ίσια για να ακολουθήσουν τρία πολύ όμορφα τέρματα από Βάις, Ολαϊτάν και Εντιγκά. Το ημίχρονο έκλεισε έτσι και ο Μίτσελ είδε και παίκτες χωρίς πολύ χρόνο συμμετοχής να αποδίδουν πολύ καλά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μίτσελ να περνάει στην αναμέτρηση δύο νέα παιδιά. Ο Σάλιακας και ο Παπασάββας πέρασαν στην αναμέτρηση, ο Ισπανός τεχνικός έδωσε ανάσες στους Φουστέρ και Εντιγκά που σχεδιάζει να ξεκινήσει στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό και οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν μια… αναγκαία φρεσκάδα, μετά το 4-1 του πρώτου μέρους. Αυτός που σκόραρε όμως ήταν ο Φωκικός. Ο Ράντι βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και μείωσε με δυνατό σουτ, το οποίο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μέγιερι.

Ο Ολυμπιακός, από ένα σημείο και μετά έριξε στροφές, περιορίστηκε στο να κυκλοφορεί τη μπάλα, στο να μην εκδηλώνει επιθέσεις και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Φωκικός. Η ομάδα του Κούτση, προσπάθησε να πιέσει και μείωσε κι άλλο το σκορ με τον Αλβάρεζ, να πετυχαίνει ένα θαυμάσιο τέρμα. Εκεί που όλα έδειχναν πως έχουν τελειώσει ήρθε ένα ακόμα γκολ, αυτή την φορά από τον νεαρό Παπασάββα, ο οποίος στο ντεμπούτο πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό 5-3.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Φωκικός (Γιώργος Κούτσης): Λαντζάνο, Πεχλιβανώπουλος, Καλαγκάνης, Πολυχρονάκης, Αλά, Σκαρίμπας (68’ Ζαχαρόπουλος), Τζέκος, Θέος (76’ Γεωργουσόπουλος), Άλβαρεζ (89’ Κυριάκης), Ράντι, Φράγκος.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Σαλίνο (63’ Παπάζογλου), Μεντζανί, Παπαδόπουλος, Βούρος, Εντιγκά (46’ Σάλιακας), Γιαταμπαρέ, Φουστέρ (46’ Παπασάββας), Βάις, Ολαϊτάν, Σέποβιτς.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Ελευθερίου (Αθηνών), Καμπούρης (Εύβοιας)

Control room





Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x