Βόλεϊ

Έκανε το ντέρμπι «περίπατο»

Μια εντυπωσιακή Κηφισιά νίκησε με 3-0 σετ τον Φοίνικα Σύρου στο Ζηρίνειο και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου βόλεϊ των ανδρών.

Η Κηφισιά νίκησε άνετα τον Φοίνικα Σύρου με 3-0 σετ στο Ζηρίνειο στο θεωρητικό ντέρμπι των «16» του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, περιμένοντας την κλήρωση το πρωί της Παρασκευής για να μάθει τον αντίπαλό της, με τις δυο ομάδες να διεκδικούν τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου της Volley League.

Το τελικό σκορ σίγουρα αδικεί τον Φοίνικα και δεν δείχνει την πραγματική εικόνα του αγώνα, καθώς σε όλα τα σετ έγινε φοβερή μάχη μεταξύ δύο εκ των ποιοτικότερων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος, με την Κηφισιά στα κρίσιμα σημεία να εκμεταλλεύεται τα λάθη του Φοίνικα.

Κώστας Αρσενιάδης: «Ήταν ένα πολύ νευρικό παιχνίδι, ειδικά στο τρίτο σετ. Κι οι δύο ομάδες έχασαν πολλά σερβίς, εμείς σε κάποιο σημείο χωρίς λόγο, κι οι δύο ομάδες θεωρώ ότι ήταν επηρεασμένες από την κούραση, αν και η Σύρος έχει μεγαλύτερο "βάθος" στον πάγκο. Κι οι δύο ομάδες κάνουμε υπερπροσπάθεια απέναντι σε "μεγαθήρια" στο πρωτάθλημα, αλλά είμαστε μέσα και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

Απλά, τώρα "ανάβει" για τα καλά η "φωτιά" και στις δύο διοργανώσεις και το θέμα είναι να αντέξουμε. Έχουμε τρομερά δύσκολα παιχνίδια το επόμενο 20ήμερο με ΠΑΟΚ, Εθνικό, Φοίνικα και έναν προημιτελικό Κυπέλλου και θέλω να πω, για μια ακόμη φορά, ένα μεγάλο "μπράβο" στους παίκτες μου για την προσπάθεια που καταβάλλουν».

Ντούσκο Νίκολιτς: «Πρώτα απ’ όλα, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Κηφισιά και να της ευχηθώ καλή συνέχεια στο Κύπελλο. Το ματς ήταν όπως ακριβώς το περίμενα, αφού δεν είναι εύκολο να παίξεις εδώ μέσα με την Κηφισιά. Είναι μια ομάδα με εξαιρετική υποδοχή, την οποία δεν μπορείς να χαλάσεις, αλλά τα καταφέραμε αρχικά στο πρώτο σετ μέχρι τον 20ο πόντο.

Ήμασταν τόσο κοντά, αλλά αποδείχτηκε ότι ήμασταν τόσο μακριά. Σε όλα τα κρίσιμα σημεία του αγώνα εμείς κάναμε ανόητα λάθη κι αυτή ήταν η διαφορά. Κάποιες φορές χρειάζεσαι και τύχη, αλλά θα ήθελα να πω ότι η διπλή μπαλιά που σφυρίχτηκε στον Λάππα στο τέλος του τρίτου σετ δεν ήταν σωστή».


Τα σετ: 25-20, 27-25, 26-24

Κηφισιά (Αρσενιάδης): Νικολάκης, Γιοβάνοβιτς, Μπίσετ, Παπαγγελόπουλος, Χριστοφιδέλης, Ρουμελιωτάκης, Στεφάνου -λ / Κόντος, Κόβαλτσουκ

Φοίνικας Σύρου (Νίκολιτς): Χαραλαμπίδης, Φέργκιουσον, Πάρις, Ντόκιτς, Λάππας, Κάλντγουελ, Ζήσης -λ / Ηλίας, Παπαδόπουλος, Ανδρεάδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x