Βόλεϊ

Εκδίκαση και αναμονή…

Όσο το δυνατόν πιο νωρίς ζήτησαν οι ιθύνοντες της ΕΣΑΠ να βγει η απόφαση του ΑΣΕΑΔ στην υπόθεση υποβιβασμού του Ηρακλή στην Α2 βόλεϊ των ανδρών.

Η έφεση του «γηραιού εκδικάστηκε την Πέμπτη στα γραφεία του Ανώτατου Συμβουλίου Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, με τον νομικό εκπρόσωπο της Λίγκας να ζητάει να ισχύσουν η προκήρυξη και οι κανονισμοί του πρωταθλήματος.

Οι Ηρακλής και Παναθηναϊκός, που έχει έννομο συμφέρον, ζήτησαν να βγει νωρίς η απόφαση, ώστε να επικυρωθεί η βαθμολογία και να ανακοινωθούν οι ομάδες που έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στην Ευρώπη και αυτές που θα ανέβουν στην Α1. Οι διάδικοι έχουν δικαίωμα να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι τις 24 του μήνα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Εκδικάστηκε στο ΑΣΕΑΔ η προσφυγή-έφεση του Ηρακλή κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή για υποβιβασμό του από την αγωνιστική περίοδο 2013-14. Την ΕΣΑΠ εκπροσώπησε ο νομικός της σύμβουλος, Χρήστος Ηλιάδης, ο οποίος υπερασπίστηκε την προκήρυξη και τους κανονισμούς του πρωταθλήματος.

Ζήτησε να εκδοθεί κατά το δυνατόν συντομότερα η απόφαση, ώστε να επικυρωθεί άμεσα η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος 2012-13 και, επιπλέον, να μην υπάρξουν προβλήματα με τη συμμετοχή των ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα περιόδου 2013-14 και, το σημαντικότερο, να κληθούν οι ομάδες που θα προβιβαστούν από την Α2 ανδρών.

Το ΤΑΑ Ηρακλής εκπροσωπήθηκε από την πληρεξούσιο δικηγόρο, Μαρία Βαγενά, η οποία υποστήριξε πως πάσχει η πρωτόδικη απόφαση του αθλητικού δικαστή για υποβιβασμό, καθώς στηρίχτηκε σε λανθασμένη απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Παρέστη και το ΤΑΑ Παναθηναϊκός, το οποίο άσκησε παρέμβαση, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, κ. Κωνσταντίνου, ζητώντας υπέρ απόφασης υποβιβασμού του Ηρακλή. επικαλούμενο έννομο συμφέρον και ισχυριζόμενο ότι σε περίπτωση υποβιβασμού του Ηρακλή, ο Παναθηναϊκός θα μείνει στη Volleyleague ΟΠΑΠ.

Οι δικαστές του ΑΣΕΑΔ έδωσαν προθεσμία για υπομνήματα στους διαδίκους μέχρι την Τετάρτη 24 Απριλίου».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x