Επικαιρότητα

Εκκενώθηκε κεντρικός δρόμος του Λονδίνου λόγω «ύποπτου πακέτου»

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην εκκένωση κτιρίων και στον αποκλεισμό κεντρικής οδού προτού τελικά διαπιστωθεί ότι το πακέτο δεν «συνιστούσε απειλή»

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στη βρετανική πρωτεύουσα μετά από τον εντοπισμό ενός «ύποπτου πακέτου» που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των Αρχών και τον αποκλεισμό ενός από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, γύρω στις 14.35 (ώρα Ελλάδας) η αστυνομία δέχθηκε μια κλήση που έκανε λόγο για ένα ύποπτο πακέτο στο Χόλμπορν, στο κεντρικό Λονδίνο. Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν στην εκκένωση αρκετών κτιρίων με γραφεία και στον αποκλεισμό ενός δρόμου γεμάτου καταστήματα.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ο συναγερμός έληξε, αφού μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το πακέτο «δεν συνιστά απειλή»



Η βρετανική πρωτεύουσα βρίσκεται σ' επιφυλακή μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο σταθμό Parson's Green του μετρό που προκάλεσε τον τραυματισμό 30 ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι για την επίθεση της Παρασκευής έχουν τεθεί υπο κράτηση δύο άτομα μέχρι στιγμής.

Ο 21χρονος Γιάγια Φαρούκ συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου έξω από εστιατόριο στην περιοχή Χάουνσλο. Εκτός από τον 21χρονο, στα χέρια των αρχών βρίσκεται και ένας 18χρονος που συνελήφθη το πρωί της ίδιας ημέρας στο λιμάνι του Ντόβερ.



Ο 18χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι Ιρακινός πρόσφυγας που ζούσε εδώ και τρια χρόνια στη Βρετανία, πιστεύεται ότι είναι αυτός που άφησε τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στον συρμό, με ένα βίντεο να φέρεται να τον απεικονίζει την ώρα που φεύγει από το σπίτι που έμενε για να εκτελέσει το σχέδιό του.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x