Γενικά

Εκλογές «θρίλερ» στην ΕΟΕ!

Η απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα Τερζή κατά Φιλιππούση πιθανότατα θα κρίνουν το αποτέλεσμα- Οι συμμαχίες, το… χοντρό παρασκήνιο και οι υποψηφιότητες

Κάτι παραπάνω από ένα 24ωρο απέμεινε (αύριο στις 17:00) για τις πολυαναμενόμενες εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τις οποίες η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες.

Ακόμα και από την διαδικασία υποψηφιοτήτων για την θέση του «αθανάτου» στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με την ΔΟΕ ουσιαστικά να… ρίχνει το μπαλάκι στην ΕΟΕ, ώστε να ξεκαθαρίσουν πρώτα τα πράγματα στους κόλπους της και μετά (προς τον Μάιο) να πάρει την απόφαση για τον αντικαταστάτη του Λάμπη Νικολάου.
Ο τελευταίος θα είναι και αυτός που θα Προεδρεύσει της διαδικασίας μετά από υπόδειξη της ΔΟΕ ως επίτιμο μέλος της.

ΣΥΡΙΖΑ, «Καραμανλικοί» εναντίον «Μητσοτακικοί», παλιό ΠΑΣΟΚ
Είναι αλήθεια ότι αυτές οι εκλογές έχουν… μπόλικο πολιτικό και κομματικό χρώμα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να στηρίξει τον νυν Πρόεδρο Σπύρο Καπράλο, όχι μόνο στο θέμα του «αθανάτου», αλλά και με την εκπροσώπηση Φιλιππούση στην ΕΟΕ μέσω της Ποδηλασίας.

Μία υπόθεση που ίσως γυρίσει... μπούμερανγκ στην πλευρά Καπράλου, αφού ο πρώην διευθυντής του γραφείου του Σταύρου Κοντονή στο Υφυπουργείο Αθλητισμού φαίνεται πως έχει κόλλημα μετά την τοποθέτηση του σε έμμισθη θέση στην Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ.

Πάνω σε αυτό (ΠΔ 130/2000 άρθρο 5,2: Ως μέλη της ΕΟΕ δεν μπορούν να εκλεγούν πρόσωπα που εμπορεύονται αθλητικά είδη και όργανα ή αντλούν οικονομικά οφέλη από τον αθλητισμό ή διατηρούν τα ίδια ή οι σύζυγοί τους ή τα τέκνα τους πρακτορεία προγνωστικών για κάθε είδους αγώνες)… πάτησε και ο Πρόεδρος της Ποδηλασίας Θανάσης Τερζής, ο οποίος του έκανε ασφαλιστικά μέτρα.

Η απόφαση του δικαστηρίου (αν εκδοθεί αύριο έως το μεσημέρι) θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις εκλογές, αφού ο Φιλιππούσης είναι υπέρ του Καπράλου και ο Τερζής υπέρ Κούβελου και αυτή την στιγμή τα exit polls είναι οριακά…

Ωστόσο ακόμα και αν τελικά ψηφίσει ο Φιλιππούσης (δεν βγει απόφαση ή βγει κατά του Τερζή) και πάλι μετά από 2-3 μήνες μπορεί να κινδυνέψει η διοίκηση της ΕΟΕ από την κύρια δίκη της υπόθεσης.

Ο Καπράλος εκτός από την κυβέρνηση έχει και την στήριξη των περισσότερων που προέρχονται από την «Καραμανλική» Νέα Δημοκρατία, ενώ αντίθετα ο Κούβελος και λόγω Ντόρας Μπακογιάννη αντλεί δύναμη από την νυν ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και από το… παλιό ΠΑΣΟΚ.

Ο μόνος του «βαθύ» ΠΑΣΟΚ που πήγε στην απέναντι όχθη (πρόσφατα ωστόσο) είναι ο Κολυμπάδης του Πινγκ Πονγκ, ο οποίος μάλιστα θα βάλει απέναντι στον Αγγελούδη (Χάντμπολ) για την θέση του Γενικού Γραμματέα, αφού ο πρώην Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Κατσιαδάκης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την θέση.

Φουλ των δικαστηρίων
Το Τζούντο (Πρόεδρος ο Σουφλέρης) δεν θα ψηφίσει στην ΕΟΕ καθώς η Γ.Σ. κρίθηκε παράνομη. Το πρωτοδικείο απέρριψε τα ασφαλιστικά του Καφενταράκη και η Ομοσπονδία θα πάει σε εκλογές σε 2-3 μήνες.
Το πρωτοδικείο απέρριψε και τα ασφαλιστικά κατά της διοίκησης Γαζή στην πυγμαχία, οπότε θα είναι κανονικά εκπρόσωπος ο Κανελλόπουλος στις αυριανές εκλογές.
To be continued…

Οι υποψηφιότητες

Για Πρόεδρος
Καπράλος (Μπάντμιντον)- Κούβελος (Ιππασία)

Για Α’ Αντιπρόεδρος
Κανελλάκης (Σκοποβολή)- Διαθεσόπουλος (ΚΟΕ)

Για Β΄ Αντιπρόεδρος
Κατσώρας (Χιονοδρομία), Αλικάκος (Μοντέρνο Πένταθλο), Γερόλυμπος (Καράτε)

Για Ταμίας
Νικολόπουλος (Κανό Καγιάκ)- Αθανασίου (Πάλη)

Για ΔΟΑ
Φυσετζίδης (Ταε Κβο Ντο)- Συνοδινός (Τοξοβολία)

Οι 25 Ομοσπονδίες που θα ψηφίσουν σίγουρα είναι
ΕΟΦΣΑ (Μπάντμιντον), ΕΟΑΒ (Άρση Βαρών), ΕΦΟΑ (Τένις), ΕΦΟΕπΑ (Πινγκ Πονγκ), ΕΟΙ (Ιππασία), ΕΟΚ (Μπάσκετ), ΚΟΕ (Κολύμβηση), ΕΟΚ.Κ.(Κανόε Καγιάκ), ΕΚΟΦΝΣ (Κωπηλασία), ΕΟΞ (Ξιφασκία), ΕΟΦΠ (Πάλη), ΕΟΠΕ (Βόλεϊ), ΕΟΠ (Ποδηλασία), ΕΠΟ (Ποδόσφαιρο), ΕΟΠ (Πυγμαχία), ΣΕΓΑΣ (Στίβος), ΕΟΤ (Τοξοβολία), ΕΟΜΟΠ (Μοντέρνο Πένταθλο), ΟΧΕ (Χάντμπολ), ΕΟΧ (Χιονοδρομία), ΣΚΟΕ (Σκοποβολή), ΕΙΟ (Ιστιοπλοΐα), ΕΛΟΤ (Τάε Κβο Ντο), ΕΓΟ (Γυμναστική), Γκολφ.

Ενώ οι δύο ομοσπονδίες που βάσει της ΔΟΕ πρέπει να ψηφίσουν επίσης είναι οι: ΕΛΟΚ (Καράτε), ΕΟΟΑ (Ορειβασίας- Αναρρίχησης)

Οι τακτικοί εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών
Καπράλος (Μπάντμιντον
Σγουρός (Άρση Βαρών)
Ζαννιάς (Τένις)
Κολυμπάδης (Πινγκ Πονγκ)
Κούβελος (Ιππασία)
Βασιλακόπουλος (Μπάσκετ)
Διαθεσόπουλος (Κολύμβηση)
Νικολόπουλος (Κανόε Καγιάκ)
Καρράς (Κωπηλασία)
Κατσιαδάκης (Ξιφασκία)
Αθανασίου (Πάλη)
Καραμπέτσος (Βόλεϊ)
Φιλιππούσης ή Τερζής (Ποδηλαδία)
Γραμμένος (Ποδόσφαιρο)
Κανελλόπουλος (Πυγμαχία)
Αργυτάκη (Στίβος)
Συνοδινός (Τοξοβολία)
Αλικάκος (Μοντέρνο Πένταθλο)
Αγγελούδης (Χάντμπολ)
Κατσώρας (Χιονοδρομία)
Κανελλάκης (Σκοποβολή)
Αδαμόπουλος (Ιστιοπλοΐα)
Φυσεντζίδης (Ταε Κβο Ντο)
Βασιλειάδης (Γυμναστική)
Βασιλάκης (Γκολφ)
Γερόλυμπος (Καράτε)
Γεωργούλης (Αναρρίχηση)

25+2 και τρία ερωτηματικά
Η ΔΟΕ έχει καταστήσει σαφές ότι Καράτε και Αναρρίχηση πρέπει να ψηφίσουν επειδή θα είναι στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά η πλευρά Καπράλου προσπαθεί να τους βγάλει από το… παιχνίδι γιατί έχουν ταχθεί υπέρ Κούβελου και ίσως προκαλέσει ψηφοφορία (μεταξύ των 25) για το αν θα ψηφίσουν στις εκλογές οι δύο επιπλέον Ομοσπονδίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και μέχρι αυτή την ώρα (αν και τα τηλέφωνα πέφτουν βροχή και από λεπτό σε λεπτό όλα αλλάζουν) φαίνεται πως τον Καπράλο (Μπάντμιντον) θα στηρίξουν Κολυμπάδης (Πινγκ Πονγκ), Νικολόπουλος (Κανόε Καγιάκ), Καρράς (Κωπηλασία), Κατσιαδάκης (Ξιφασκία), Γραμμένος (Ποδόσφαιρο), Κατσώρας (Χιονοδρομία), Κανελλάκης (Σκοποβολή), Φυσεντζίδης (Ταε Κβο Ντο), Βασιλειάδης (Γυμναστική), Αδαμόπουλος (Ιστιοπλοΐα)

Από την άλλη με τον Κούβελο (Ιππασία) είναι οι Σγουρός (Άρση Βαρών)
Ζαννιάς (Τένις), Βασιλακόπουλος (Μπάσκετ), Διαθεσόπουλος (Κολύμβηση), Καραμπέτσος (Βόλεϊ), Συνοδινός (Τοξοβολία), Αγγελούδης (Χάντμπολ), Βασιλάκης (Γκολφ), Γερόλυμπος (Καράτε), Γεωργούλης (Αναρρίχηση), Κανελλόπουλος (Πυγμαχία), Αθανασίου (Πάλη).

Τα ερωτηματικά για κάποιους (πλευρά Κούβελου) είναι οι Αλικάκος (Μοντέρνο Πένταθλο), Αργυτάκη (Στίβος) και φυσικά η ψήφος της Ποδηλασίας (Φιλιππούσης ή Τερζής).

Εις αύριο τα σπουδαία, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα να τιναχθούν οι εκλογές στον αέρα και να αναβληθούν…

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x