Επικαιρότητα

Εκρήξεις στις Βρυξέλλες - Εξουδετερώθηκε ύποπτος ζωσμένος με εκρηκτικά (pics / video)

Τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα μεταδίδουν ότι δυνάμεις του στρατού πυροβόλησαν έναν ύποπτο ο οποίος «εξουδετερώθηκε». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ύποπτος φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά.

Συναγερμός σήμανε στις Βρυξέλλες πριν από λίγο. Εκκενώθηκε ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης, δίπλα στην κεντρική πλατεία Grandplace.

Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν οι Βέλγοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι ακούστηκαν δύο εκρήξεις και πυροβολισμοί, ενώ δημοσιεύουν φωτογραφίες από δυνάμεις του στρατού που έφτασαν στο σημείο.

Τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα μεταδίδουν ότι δυνάμεις του στρατού πυροβόλησαν έναν ύποπτο ο οποίος «εξουδετερώθηκε». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ύποπτος φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά. Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο επίδοξος καμικάζι φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ».

Σύμφωνα με την βελγική αστυνομία, η κατάσταση πλέον βρίσκεται ύπο έλεγχο.

Στο σημείο έχουν φτάσει πυροτεχνουργοί.

Το Βέλγιο παραμένει σε επιφυλακή, από την επίθεση με βομβιστές αυτοκτονίας στο μετρό των Βρυξελλών και στο αεροδρόμιο στις 22 Μαρτίου 2016, όπου έχασαν τη ζωή τους 32 άτομα.







H La Libre αναφέρει ότι ο ύποπτος είχε σακίδιο πλάτης και ζώνη με εκρηκτικά και πως είναι σοβαρά τραυματισμένος. Τον πυροβόλησαν οι στρατιώτες, καθώς τράβηξε την προσοχή τους την ώρα που επιχείρησε να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα.

Οι πρώτες ανακοινώσεις από την αστυνομία

Στις πρώτες δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της βελγικής αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι ένα άτομο «εξουδετερώθηκε» από στρατιώτες που περιπολούσαν στον σταθμό, έπειτα από «μικρή έκρηξη», ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες των ΜΜΕ ότι το άτομο αυτό φορούσε γιλέκτο με εκρηκτικά και δεν αποσαφήνισε αν το πρόσωπο αυτό είναι ζωντανό.

«Υπήρξε ένα περιστατικό στον κεντρικό σταθμό. Εγινε μία έκρηξη κοντά σε ένα πρόσωπο. Αυτό το πρόσωπο εξουδετερώθηκε από στρατιώτες που ήταν εκεί. Αυτή τη στιγμή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι στον σταθμό και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.







Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x