Επικαιρότητα

Εκρηκτικά τα νούμερα του ελληνικού τουρισμού...

Με τη συμμετοχή πλέον των 1.300 ξενοδόχων, πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της έκθεσης HORECA, η 3η Γενική Συνέλευση των μελών του ΞΕE.

Πρόκειται για την κορυφαία ετήσια συγκέντρωση των ιδιοκτητών ξενοδοχείων και camping της Ελλάδος. Στην 3η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ παρέστησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ στην ομιλία της η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες της πολιτείας για τον τουρισμό το 2014, πραγματοποιώντας απολογισμό της δράσης του υπουργείου το περυσινό οικονομικό έτος.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Τσακίρης στο πλαίσιο της εναρκτήριας ομιλίας του τόνισε ότι το 2013 ο τουρισμός απέδειξε ότι αποτελεί την σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα της χώρας και συγχρόνως τον κύριο αιμοδότη της απασχόλησης.

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της έρευνας συνόρων της ΤτΕ για το 2013 τα στοιχεία της οποίας επεξεργάζεται το Κέντρο Τεκμηρίωσης του Ελληνικού Τουρισμού (ΚΤΕΤ), που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ΞΕΕ, όταν τα νούμερα οριστικοποιηθούν θα δείξουν περίπου 11,9 δις άμεσα έσοδα και περίπου 17,9 εκατ. επισκέπτες.

Ο Γιώργος Τσακίρης σημείωσε ότι για το 2014, τα μηνύματα από τις βασικές αγορές προέλευσης των επισκεπτών της Ελλάδας, υπό την πάγια προϋπόθεση της διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας και συγχρόνως της καλής εικόνας της χώρας μας, δείχνουν, πως η χώρα δύναται επιτύχει περαιτέρω αυξητικές τάσεις.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ καθώς και τα επιμέρους στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό, στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x