Ελλάδα

«Εκρηκτικός» Πανιώνιος!

Με εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, ο Πανιώνιος διόρθωσε τα κακώς κείμενα του πρώτου και επικράτησε 87-73 του Ηλυσιακού για την 20η αγωνιστική της Α1.

Επέστρεψε στις νίκες ο… διπρόσωπος Πανιώνιος! Οι Νεοσμυρνιώτες μετά από ένα κακό πρώτο μέρος, όπου βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ, βελτιώθηκαν στην επανάληψη και «σάρωσαν» τον Ηλυσιακό με το τελικό 87-73 στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών.

Οι νικητές... έπιασαν τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση, όμως οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν ένα ματς λιγότερο. Απ' την άλλη, η ομάδα των Ηλυσίων παραμένει στον... πάτο και φαβορί για τον υποβιβασμό.

Κορυφαίος για τους νικητές ο ΜακΚόλουμ που σταμάτησε στους 27 πόντους, ενώ 22 προσέθεσε ο Μίλμπουρν! Για τους ηττημένους το πάλεψε ο Πίγκραμ αλλά ήταν… μόνος του με 28 πόντους.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπορεί να ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στην έδρα τους αλλά… τιμωρήθηκαν γρήγορα με σερί 9-0 των «κυανέρυθρων» (2-9). Έχοντας μάλιστα το μομέντουμ και την ψυχολογία, αλλά και αποδοτικότητα στην άμυνα οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν δυσκολεύτηκαν να ολοκληρώσουν την πρώτη περίοδο με διψήφιο προβάδισμα (+10, 11-21). Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν… φωτιές στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με μπροστάρηδες αρχικά τους Καυκή και Ιωάννου και στην συνέχεια τον Πίγκραμ απάντησαν με το εντυπωσιακό επιμέρους 33-17 (!) και κατάφεραν να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το υπέρ τους 44-38.

Ο Πίγκραμ συνέχισε το… βιολί του και η διαφορά ανέβηκε στο +9 στην έναρξη του δεύτερου μέρους (47-38). Σε εκείνο το σημείο, ο Πανιώνιος άρχισε να παίζει σαν… Πανιώνιος και έτρεξε σερί 12-3, ισοφαρίζοντας σε 50-50, ενώ με τρίποντο του εξαιρετικού ΜακΚόλουμ, διαμορφώθηκε το 59-59 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Αφού οι Νεοσμυρνιώτες κατάφεραν και γύρισαν γρήγορα το ματς, στο τελευταίο δεκάλεπτο το «καθάρισαν» εύκολα και γρήγορα! Με εξαιρετική ευστοχία από μακριά και από κοντά, οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο πέρασαν μπροστά, αλλά προηγήθηκαν και με 10 (65-75)! Φυσικά είχε μπει το… νερό στο αυλάκι και ο Πανιώνιος κάνοντας συντήρηση στα τελευταία τρία λεπτά έφτασε στο ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 87-73.

Ηλυσιακός: Καυκής 15, Αντωνάκης 2, Ντεβέντορφ 5, Χατζής 2, Δορκοφίκης, Στέφενς 8, Ιωάννου 7, Τζουγκαράκης, Εμπότζ 6, Πίγκραμ 28

Πανιώνιος: ΜακΚόλουμ 27, Ντούβνιακ, Κάρτερ 12, Μίλμπουρν 22, Αθανασούλας, Μπατής 3, Σκορδίλης 1, Σίμτσακ 10, Σαλούστρος 12

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x