Επικαιρότητα

Έξαλλοι οι χριστιανοί με τα Starbucks!

Η –χωρίς νιφάδες χιονιού- εμφάνιση των χριστουγεννιάτικων ποτηριών της Starbucks εξαγρίωσε την αμερικανική χριστιανική κοινότητα, καθώς υποστηρίζει ότι… σαμποτάρει τον Ιησού!

Η απουσία χριστουγεννιάτικων στολιδιών από τα φετινά ποτήρια των Starbucks «σαμποτάρουν» την εμφάνιση και την ελπίδα που δίνει ο Ιησούς. Δεν το λέμε εμείς, αλλά το υποστηρίζουν πολλοί Χριστιανοί στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι θεωρούν πως η γνωστή αλυσίδα καφέ προσπαθεί να αποκρύψει (μέσα από τα ποτήρια της πάντα ε;) το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων!

Μην φανταστείτε ότι τα προηγούμενα χρόνια τα ποτήρια ήταν στολισμένα με εσταυρωμένους, φάτνες και τον Αϊ Γιώργη τον Καβαλάρη. Είχε αρκουδάκια, ελαφάκια, χιονισμένα σπιτάκια, έλατα, άντε και κανένα έλκηθρο που δεν τα λες και αμιγώς χριστιανικά σύμβολα… Τα φετινά είναι όμως, είναι εντελώς απλά κόκκινα ποτήρια, με το γνωστό σήμα της Starbucks στα πράσινα –δηλαδή τα κλασικά χρώματα των Χριστουγέννων.

inner

Όπως εξήγησε ο Τζέφρεϊ Φιλντς, αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδίασης: «η φετινή μίνιμαλ επιλογή, περιβάλει όλη την απλότητα και ηρεμία που αντιπροσωπεύουν τα Χριστούγεννα». Η εξήγηση παρ’ όλα αυτά δεν φάνηκε αρκετή για τους οπαδούς του Ιησού.

Ο δρόμος του Θεού –και των Χριστουγέννων- όμως δεν μπορεί να κλείσει έτσι εύκολα, με ένα απλό, κόκκινο ποτήρι. Και η λύση για να μην χάσουμε τα Χριστούγεννα (και τον Ιησού) από τα ποτήρια μας δόθηκε από τον Τζόσουα Φιερστάιν. Ο πρώην πάστορας ανέβασε βίντεο στο Facebook σύμφωνα με το οποίο κατάφερε να την «φέρει» στους αντι-χριστιανικούς καφέδες! Πώς; Σε κάθε του παραγγελία (όπου σε ρωτούν το όνομά σου για το γράψουν στο ποτήρι, ώστε να είναι σίγουροι πως θα παραλάβεις τον σωστό καφέ), ο πάστορας έλεγε στον barista ότι το όνομά του είναι Merry Christmas, «αναγκάζοντας» τον υπάλληλο να στολίσει με το πολυπόθητο… σύνθημα το ρόφημά του.
Καλά Χριστούγεννα λοιπόν και καλά κρασιά…

Επιμέλεια: Μαρία Ζαφειράτου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x