Επικαιρότητα

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών και διαρρηκτών στη Θεσπρωτία

Εξιχνιάστηκε η παράνομη δράση τους

Για διάρρηξη ξεκίνησαν τέσσερις Αλβανοί που είχαν ρημάξει τα σπίτια στη Θεσπρωτία, ληστεία τους... βγήκε.

Αν και κατάφεραν να περάσουν στην πατρίδα τους, συνελήφθησαν από τους ομοεθνείς τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να εξιχνιαστεί η παράνομη δράση τους που περιλαμβάνει άλλη μια ληστεία και οκτώ διαρρήξεις.

Οι αλλοδαποί ηλικίας 22, 28, 29 και 40 χρόνων διέρρηξαν το πρωί της Τρίτης το σπίτι ενός 25χρονου στη Σαγιάδα, χωρίς να γνωρίζουν ότι ήταν μέσα. Κατάφεραν, όμως, να τον ακινητοποιήσουν και να ερευνήσουν ανενόχλητοι τα δωμάτια, από τα οποία άρπαξαν ένα μικρό χρηματικό ποσό, κοσμήματα, δύο κινητά και μία φωτογραφική μηχανή. Κατά την διαφυγή τους, όμως, τους πρόλαβαν αστυνομικοί οι οποίοι τους καταδίωξαν, αλλά δεν κατάφεραν να τους συλλάβουν καθώς πέρασαν στο αλβανικό έδαφος.

Εκεί που πίστεψαν ότι γλίτωσαν, ωστόσο, βρέθηκαν με χειροπέδες από τους συμπατριώτες τους που είχαν ενημερωθεί και τους συνέλαβαν για... παράνομη είσοδο στην Αλβανία. Η προανάκριση που ξεκίνησε στην Ελλάδα από την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας, το τμήμα Σαγιάδας και το γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών, αποκάλυψε την δράση της σπείρας. Όπως προέκυψε, τον τελευταίο χρόνο τα μέλη της είχαν διαρρήξει οκτώ σπίτια στην Ηγουμενίτσα και τις περιοχές Καστρί, Μαυρούδι, Κεστρίνη, Τρίκορφο και Σμέρτο της Θεσπρωτίας, με λεία χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Ακόμη, στις 13 Φεβρουαρίου ο 28χρονος με τον 29χρονο εισέβαλαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους στο σπίτι ενός 72χρονου και μιας 68χρονης στην Βρυσέλλα Φιλιατών, απείλησαν να τους χτυπήσουν και άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα, δύο κινητά και το Ι.Χ. αυτοκίνητο του ζευγαριού. Για τις ληστείες και τις διαρρήξεις σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των τεσσάρων αλλοδαπών σε βαθμό κακουργήματος και αναμένεται να εκδοθούν από τις αλβανικές αρχές, ενώ η ελληνική Αστυνομία ερευνά τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρανομίες.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x