Betmasters

«Εξάστερος» για το… 2-2

O Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr την επικράτηση του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, στον τέταρτο προημιτελικό των δύο «γιγάντων» της Ευρωλίγκας.

Είναι, πλέον, ηλίου φαεινότερο πώς το «τριφύλλι» είναι διαφορετική ομάδα εντός έδρας. Έχει διαλύσει τη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς, τη μόνη που «σκούπισε» τη σειρά (3-0) με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι Τελ Αβίβ και βρίσκεται ήδη στο Final 4 της Μαδρίτης. Κέρδισε τον Ολυμπιακό – σε άδειο γήπεδο λόγω τιμωρίας – στην αρχή της σεζόν για το Κύπελλο, όπου ο περισσότερος κόσμος τον είχε για «εικοσάρα» στο κεφάλι!

Συνέτριψε τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία παρά την ήττα και το 2-1 από την Εφές παραμένει φαβορί πρόκρισης για το Final 4 που διοργανώνει. Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Παναθηναϊκού, όμως, είναι 48 ώρες πίσω: Το 86-85 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά από δύο αγώνες στη ρώσικη πρωτεύουσα όπου η συνολική διαφορά έφθασε το -47 για την ελληνική ομάδα. Στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, για την Ευρωλίγκα, δεν θα πέφτει καρφίτσα στο «ΟΑΚΑ».

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είναι πληρέστερη, υπερμεγέθης για τα δεδομένα των γηπεδούχων, αλλά δεν γίνεται να μην επηρεαστεί από την ατμόσφαιρα. Πέραν του τεράστιου πρώην NBAer Αντρέι Κιριλένκο, ο οποίος κάνει στην τελική και τη διαφορά, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της είναι… γήινοι! Και στα τρία πρώτα ματς ο Παναθηναϊκός δέχθηκε μεγάλα σερί (16-0, 15-0, 11-0), κάτι που απαγορεύεται να συμβεί ξανά.

Η άμυνά του είναι το αδύνατο σημείο, ενώ πρέπει να γίνει αποδεκτό πώς το 16/31 τρίποντα του τρίτου προημιτελικού δύσκολα θα επαναληφθεί. Αν εκνευριστεί και… βγει από το παιχνίδι ο ποιοτικός μα αυτοκαταστροφικός Τεόντοσιτς, μία πρώτη μάχη θα έχει λήξει νικηφόρα για τους «πράσινους». Τόσο κακός Μπατίστα, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι, δύσκολα θα εμφανιστεί, ενώ η προσθήκη του Σλότερ είναι έξτρα λύση στα γκαρντ, χρησιμότατη όταν ο αντίπαλος έχει τρίτη επιλογή τον Άαρον Τζάκσον.

Το 86-85 κρίθηκε οριακά και στην επίθεση, με την ελληνική ομάδα δικαιολογημένα να έχει παράπονα για τη διαιτησία. Ο συγκεκριμένος παράγων λογικά θα είναι πιο κοντά στο 50-50 στο τέταρτο ματς! Το 2-2 μπορεί να έρθει αν είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός στην άμυνα ο Παναθηναϊκός και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν επιτρέψει στους Ρώσους να βρουν ελεύθερα σουτ και ευστοχία σ΄ αυτά.

Φαβορί δεν είναι οι γηπεδούχοι, που πρέπει μέσα σε λίγες ώρες να έχουν ξεκούραστους και γεμάτους ενέργεια τούς Διαμαντίδη και Φώτση, οι οποίοι βρίσκονται σε προχωρημένη αθλητική ηλικία και προέρχονται από καταπληκτικό παιχνίδι. Ούτε, όμως, και τόσο αουτσάιντερ όσο φαίνεται στις αποδόσεις απλής νίκης και με το χάντικαπ στο ελάχιστο κατεβασμένο σε σχέση με το παιχνίδι της Δευτέρας (20/4).

Στο οποίο ο «Εξάστερος» έδειξε, τουλάχιστον, πώς μπορεί να τα βάλει με τους Μοσχοβίτες! Φανέλα, ιστορία και έδρα είναι τρεις παράγοντες ικανοί να φέρουν την ισοφάριση και το πέμπτο ματς στη Μόσχα για το «τριφύλλι». Αγωνιστικά η άμυνα, τονίζεται ξανά, θα είναι το Α και το Ω, όπως η εκτέλεση λελογισμένων μακρινών σουτ και η σταδιακή αφαίρεση από την εξίσωση παικτών τύπου Τεόντοσιτς που κάνουν τη διαφορά για την ΤΣΣΚΑ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
707. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (+5,5) – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: 1 (1,90)
707. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: 1 (3,20)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x