Τένις

Εξωγήινη…

Δεν υπάρχει άνθρωπος να την σταματήσει… Η φοβερή και τρομερή Σερένα Γουίλιαμς επικράτησε της Μουγκουρούθα (2-0 σετ) και κατέκτησε το έκτο Wimbledon της αξιοθαύμαστης καριέρας της. Τα ρεκόρ της.

Μεγαλώνει, μεγαλώνει, μεγαλώνει ο ασύλληπτος μύθος της Σερένα Γουίλιαμς! Η Αμερικανίδα πρόσθεσε ακόμα ένα τρόπαιο στο παλμαρέ της, επικρατώντας 2-0 σετ (6-4, 6-4) της Γκαμπίνιε Μουγκουρούθα στον τελικό του Wimbledon.

Έτσι, η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο έφτασε τα έξι στο πιο γκλαμουράτο grand slam του αθλήματος και συνολικά τα 21 στην θρυλική καριέρα της. Τι σημαίνει αυτό; Πως απειλεί άμεσα την σπουδαία Στέφι Γκραφ, καθώς η Γερμανίδα έχει ένα παραπάνω.

Και κάπως έτσι έχει κάνει το 3/3 στα φετινά major (έχει πάρει Αυστραλιανό Όπεν, Roland Garros και τώρα το Wimbledon), ελπίζοντας να κατακτήσει και το US Open (το 'χε πάρει πέρσι) σε λίγους μήνες, επιβεβαιώνοντας την απόλυτη κυριαρχία στην εποχή της.

Μάλιστα, η Γουίλιαμς έγινε η γηραιότερη γυναίκα που κατακτά ένα grand slam, φτάνοντας σήμερα στον τίτλο σε ηλικία 33 ετών και 288 ημερών. Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, η οποία είχε βγει νικήτρια στο Λονδίνο (στην αντίστοιχη διοργάνωση) το 1990, ούσα 33 ετών και 263 ημερών.

Στο πρώτο σετ, η Ισπανίδα ξεκίνησε με… θράσος, είχε το υπέρ της μπρέικ και παρά την ασφυκτική πίεση της Σερένα, έδειχνε να αντέχει. Όχι για πολύ όμως… Διότι το 4-2 γκέιμ υπέρ της Μουγκουρούθα, έγινε 6-4 υπέρ της Γουίλιαμς και όλα έδειξαν να ‘χουν πάρει το δρόμο τους. Στο δεύτερο, το νούμερο ένα στην κατάταξη έκανε επίδειξη δύναμης, προηγούμενη 5-1 γκέιμ. Αν και προσωρινά έχασε τη συγκέντρωσή της κι έδωσε την ευκαιρία στην «μικρή» να πλησιάσει (μείωσε σε 5-4), εν τέλει έκανε νέο μπρέικ κι έφτασε στην κορυφή του λονδρέζικου major, ύστερα από 1 ώρα και 24’.

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x