Επικαιρότητα

Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Επιτυχημένη αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή, το κυβερνητικό αεροσκάφος «Εμπραέρ» που επιβαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» προσγειώθηκε το πρωί της Παρασκευής το αεροσκάφος «Εμπραέρ» που μετέφερε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, παρουσιάστηκε ρωγμή σε τζάμι του πιλοτηρίου.

Ο Ευ. Βενιζέλος ταξίδευε από την Άγκυρα όπου χθες παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς το Μιλάνο, για το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στην Ουκρανία.

Το χρονικό

Ήταν γύρω στις 10 π.μ. της Παρασκευής. Το αεροπλάνο πετούσε πάνω από την Καβάλα όταν οι πιλότοι ανέφεραν ρωγμή στο εξωτερικό τμήμα του παραθύρου του συγκυβερνήτη.

Αμέσως ζήτησαν άδεια έκτακτης προσγείωσης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, για λόγους ασφαλείας.
Η άδεια δόθηκε. Το κυβερνητικό αεροσκάφος προσγειώθηκε με επιτυχία και άρχισε εξονυχιστικός έλεγχος από μηχανικούς.
Από το αεροδρόμιο Ελευσίνας πρόκειται να απογειωθεί άλλο αεροσκάφος ιδίου τύπου με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» προκειμένου ο κ. Βενιζέλος να συνεχίσει το ταξίδι του για την Ιταλία.

Πτήση – «σκάνδαλο»

inner

Την περασμένη εβδομάδα είχε ανακύψει πολιτικό θέμα, όταν κυριακάτικη εφημερίδα («Πρώτο Θέμα») αποκάλυψε με φωτογραφίες πως ο Ευ. Βενιζέλος είχε χρησιμοποιήσει το ίδιο αεροσκάφος, από την … Σκιάθο στις Βρυξέλλες.

«Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και ο εκάστοτε Υπουργός των Εξωτερικών μετακινούνται για τις αποστολές τους στο εξωτερικό με υπηρεσιακό αεροσκάφος γιατί διαφορετικά δεν είναι εφικτή τεχνικά η ανταπόκριση στις διάφορες υποχρεώσεις τους», ανέφερε σε γραπτή απάντησή του ο Ευ. Βενιζέλος.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x