Τένις

Εκθείασε τα επόμενα αστέρια του τένις ο Φέντερερ

Την ελπίδα του να έχει μια καλή πορεία αυτή τη βδομάδα, εξέφρασε ο Φέντερερ, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο των ανερχόμενων παικτών, οι οποίοι μπορούν να ξεχωρίσουν στο γρασίδι.

Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει κατακτήσει οχτώ φορές το Gerry Weber Open στο Χάλε της Γερμανίας και θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά φέτος στο γρασίδι.

Όμως, ο Ελβετός No.3 στάθηκε σε κάποιους ανερχόμενους παίκτες, με τους οποίους πιστεύει πως μπορούν να «φτάσουν» μακριά στο γρασίδι.

«Ο πρωταθλητής της Στουτγάρδης Ντομινίκ Τιμ και τα ανερχόμενα αστέρια Τέιλορ Φριτζ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ, όλοι αυτόι έχουν τη δυνατότητα να εκπλήξουν κάποιους ανθρώπους στο ATP World Tour 500», είπε ο Φέντερερ.

inner

«Θεωρώ ότι ο Τιμ, εξαρτάται το πόσο είναι κουρασμένος. Έκανε τεράστια δουλειά στο Roland Garros, όπως και πριν απ’ αυτό στη Νις», είπε ο Ελβετός για τον 22χρονο Αυστριακό, ο οποίος νίκησε τον Φέντερερ στον ημιτελικό του Mercedes Cup και έφτασε στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν.

«Ο 18χρονος Φριτζ έχει σίγουρα την πιθανότητα, αγαπά να παίζει στο γρασίδι. Έπαιξα μαζί του την προηγούμενη βδομάδα. Πιστεύω πως θα έχει μια εξαιρετική καριέρα», είπε ο Φέντερερ.

inner

Ο Φέντερερ επίσης πιστεύει, ότι ο 19χρονος Ζβέρεφ, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Βίκτορ Τροίτσκι στον πρώτο γύρο του Gerry Weber, μπορεί να πάει καλά στο τουρνουά της χώρας του.

«Ο Τροΐτσκι δεν είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά άμα μπει σε ένα ρυθμό στο παιχνίδι, μπορεί να φτάσει στα ημιτελικά ή ακόμα και στον τελικό. Αυτό είναι απολύτως ρεαλιστικό», είπε ο Νο.3 και συνέχισε: «Μου αρέσει το παιχνίδι του Άλεξ. Συνεπώς, είμαι περίεργος να δω τι θα πετύχει τα επόμενα χρόνια».

inner

Ο «βασιλιάς» έπλεξε και το εγκώμιο του Λούκας Πουίγ, ο οποίος έχασε στα τρία σετ τη Δευτέρα απ' τον No.6 Κέι Νισικόρι, χαρακτηρίζοντας τον ως «τεράστιο ταλέντο».

Ο Ελβετός «μαέστρος», μίλησε επίσης και για τον εαυτό του. Είπε ότι η πλάτη του συνεχίζει να είναι καλύτερα και είναι ευγνώμων, που θα έχει άλλη μια εβδομάδα στο γρασίδι μπροστά του.

«Είναι πολύ καλύτερα (η πλάτη). Σέρβιρα κανονικά την προηγούμενη βδομάδα, σέρβιρα πολλούς άσσους και κάποια σερβίς πήγαν στο φιλέ, επειδή δεν έχω βρει ακόμα το ρυθμό μου, αλλά στο τέλος ήταν σχετικά καλά. Ήμουν χαρούμενος», είπε ο «μαέστρος» για την πλάτη του και συνέχισε: «Κάθε μέρα που περνάει είναι ένα βήμα μπροστά και κάθε παιχνίδι είναι επίσης ένα βήμα μπροστά».

Ο Φέντερερ κέρδισε δύο παιχνίδια στο Mercedes Cup στη Στουτγάρδη, νικώντας τον Φριτζ στα τρία σετ και αμέσως μετά τον Γερμανό βετεράνο Φλοριάν Μάγιερ στα δύο σετ, πριν χάσει απ’ τον Τιμ. Ο Ελβετός είχε και ένα match point, κόντρα στον Αυστριακό.

«Απλά ελπίζω, ότι θα συνεχίσω να είμαι σε ένα καλό επίπεδο από την Στουτγάρδη. Πήγαινε καλύτερα όσο προχωρούσε το τουρνουά. Ήταν ατυχία που δεν μπόρεσα να κερδίσω τον Τιμ, αλλά εν τέλει ένιωσα βελτίωση σε όλη τη διάρκεια», είπε ο Φέντερερ.

Ο Νο.3 του κόσμου Ρότζερ Φέντερερ θα παίξει αύριο με τον Γερμανό Γιαν Λέναρντ Στρουφ στον πρώτο γύρο του Gerry Weber Open.

Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x