Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Απέσυρε την υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 η Ρώμη

Την απόσυρση της υποψηφιότητας της Ιταλίας από την διεκδίκηση της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής Τζοβάνι Μαλαγκό σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, η Ιταλία αποσύρει επισήμως την υποψηφιότητά της από την διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Η «μάχη» της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 τελείωσε σήμερα, καθώς ο πρόεδρός της Τζοβάνι Μαλαγκό δήλωσε πως πήρε την απόφαση αυτή, μετά από σχετική ψηφοφορία που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης.

Σύμφωνα με όσα είπε, έχει αποσταλεί ήδη επιστολή στη ΔΟΕ με την οποία δηλώνεται επισήμως η απόσυρση του φακέλου της διεκδίκησης των Αγώνων, ενώ ανακοίνωσε την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2019 στο Μιλάνο. Παράλληλα εξαπέλυσε «βέλη» εναντίον της δημάρχου της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι την οποία κατηγόρησε για δημαγωγία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος Μαλαγκό:

«Είναι η ημέρα της σαφήνειας. Έγραψα μια επιστολή προς τη ΔΟΕ με την οποία διακόπτουμε την διεκδίκηση. Για να συνεχίσει έπρεπε να στηρίζεται σε τρία πόδια. Ένα από αυτά, όπως συμφωνεί και η συντριπτική πλειοψηφία του ιταλικού λαού, παύει να υφίσταται λόγω δημαγωγικών σκοπών. Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να σταματήσουμε. Πιστέψτε με θα ήταν πολύ δύσκολο να μας κερδίσει οποιοσδήποτε και τώρα θα το πληρώσουμε ακριβά. Υπάρχει προηγούμενο. Το Βανκούβερ αποσύρθηκε το 1974 από την διεκδίκηση των χειμερινών Αγώνων του 1980 και έπρεπε να φτάσουμε στο 2010 για να του ανατεθούν Αγώνες. Είναι μία ζημιά εις βάρος του ιταλικού αθλητισμού»

Για την υποψηφιότητά του για την διεκδίκηση της προεδρίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής το 2019:

«Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στη σύνοδο του 2019 στο Μιλάνο. Είναι το πρώτο βήμα για να επιστρέψουμε με πειστικότητα. Είναι κάτι που δεν συμβαίνει από το 1966. Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα».

Για τη δήμαρχο της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι που πρωτοστάτησε στην απόσυρση της ιταλικής πρωτεύουσας από την διεκδίκηση τα ων Αγώνων θεωρώντας πως η ευημερία της πόλης θα ήταν για μικρό διάστημα και η διεξαγωγή των Αγώνων θα «γονάτιζε» τη Ρώμη μελλοντικά εκτοξεύοντας το χρέος της:

«Η Ράτζι είναι ανεύθυνη. Δεν είναι πλέον ανεύθυνο να μιλήσω με ποσά. Η Ρώμη θα είχε στα χέρια της ένα δισεκατομμύριο επτακόσιες χιλιάδες δολάρια για την αναβίωσή της. Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει την ιστορία μας. Δεν κάνω επίθεση στην παιδεία της. Θα έφερνα Ολυμπιακούς Αγώνες καθαρούς, με νόμιμες συμβάσεις. Θα κάναμε μία ομάδα με τρία αξιοσέβαστα ονόματα, τον γενικό εισαγγελέα αθλητισμού Ενρίκο Κατάλντι, τον αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Νέβιο Αλεσάντρι. Πλέον δεν θα γίνει τίποτα. Αποχωρούμε. Η Ολυμπιακή Επιτροπή αποχωρεί από τη Ρώμη. Αρκετά ασχολήθηκε μαζί της. Είναι ώρα να ασχοληθεί και με την υπόλοιπη Ιταλία».

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x