Επικαιρότητα

ΕΛΑΣ: Οι βομβιστές θα αναβαθμίσουν τη δράση τους

Η συνδεσμολογία του ωρολογιακού εμπρηστικού μηχανισμού, που εξερράγη χθες τα ξημερώματα σε βιβλιοπωλείο του Άδωνη Γεωργιάδη, θυμίζει «δοκιμές» των Πυρήνων της Φωτιάς

Η συνδεσμολογία του αυτοσχέδιου ωρολογιακού εμπρηστικού μηχανισμού, που εξερράγη χθες τα ξημερώματα σε βιβλιοπωλείο του αντιπροέδρου της Ν.Δ., Άδωνη Γεωργιάδη, στην Κηφισιά, θυμίζει στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., «δοκιμές» των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» στα πρώτα τους βήματα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο αυτοσχέδιος μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε μεταλλικό κουτί από μπισκότα και αποτελούνταν από ρολόι, μπαταρία, σπίρτα και καλώδια που συνδέονταν με ένα μπιτόνι βενζίνης και οκτώ γκαζάκια. Ουσιαστικά υπήρχε συνδεσμολογία «βόμβας» που αντί να καταλήγει σε εκρηκτική ύλη, κατέληγε σε γκαζάκια.

Ανάλογους πειραματισμούς είχαν κάνει οι «Πυρήνες της Φωτιάς» το Μάιο του 2009 σε εμπρηστικές επιθέσεις με ωρολογιακούς μηχανισμούς, σε εκκλησίες Αττικής και Θεσσαλονίκης όπως και στα δύο υπό ανέγερση Αστυνομικά Τμήματα Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και Νέας Πεντέλης. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί ανησυχούν απέναντι στο ενδεχόμενο να πρόκειται για άτομα που σιγά σιγά θα αποκτήσουν εμπειρία στις βόμβες και θα αναβαθμίσουν τη δράση τους.

Χθες, η έκρηξη έγινε στη Λεωφόρο Κηφισίας 263 και προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του βιβλιοπωλείου. Στο σημείο βρέθηκαν τέσσερα γκαζάκια, που εξερράγησαν, τρία διογκωμένα και ένα ακέραιο. Οι δράστες διέφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα zougla.gr, στις 02:20 με χρονικό περιθώριο 25 λεπτών.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x