sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Έλντερ Λόπες, τα πάντα για την πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ! (pics/video)

H AEK είχε ενδιαφερθεί ξανά για τον Έλντερ Λόπες αλλά προτίμησε τον Ντίντακ Βιλά. Δύο χρόνια αργότερα, η ιστορία αντιστρέφεται και το sportfm.gr παρουσιάζει το προφίλ της πρώτης μεταγραφής της Ένωσης.

Έτοιμη να πραγματοποιήσει την πρώτη της μεταγραφή για τη νέα σεζόν είναι η ΑΕΚ, με τον Έλντερ Λόπες να είναι ο εκλεκτός των «κιτρινόμαυρων».

Ο 28χρονος αριστερός μπακ ήρθε στην Ελλάδα με τις καλύτερες συστάσεις, οι οποίες τον… ακολουθούν κυρίως από την θητεία του στην Πορτογαλία.

Ένας παίκτης που είχε προταθεί και εξεταζόταν από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2015 αλλά τελικά προκρίθηκε η περίπτωση του Ντίντακ Βιλά. Και τώρα, μοιάζει πολύ πιθανό να είναι ο αντικαταστάτης του Ισπανού.

Το sportfm.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του Πορτογάλου ακραίου αμυντικού, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ντυθεί στα «κιτρινόμαυρα». Από τα πρώτα βήματα της καριέρας του, την ευκαιρία που είχε στην Πάρμα αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ, την εξαιρετική του σχέση με τον Ροντρίγκο Γκάλο αλλά και τον δίδυμο αδερφό του.

Γράφει ο Γιώργος Τσανάκας

Το πλήρες όνομά του είναι Έλντερ Φιλίπε Ολιβέιρα Λόπες, έχει ύψος 1,79 μ. και βάρος γύρω στα 66 κιλά. Γεννήθηκε στην πόλη Βίλα Νόβα ντε Γκάια ή απλώς Γκάια στις 4 Ιανουαρίου του 1989. Την ίδια ημέρα γεννήθηκε και ο δίδυμος αδερφός του, Τιάγκο Λόπες, ο οποίος είναι επίσης ποδοσφαιριστής και αγωνίζεται στην Κλουζ.

Η πρώτη επαφή του Έλντερ Λόπες με το ποδόσφαιρο έγινε σε ηλικία έντεκα ετών, όταν ο πατέρας του επέλεξε να τον πάει παρέα με τον αδερφό του στις ακαδημίες της Κοΐμπρα, όπου και παρέμειναν μέχρι το 2005. Αμφότεροι, το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς… μετακόμισαν στην Πατροένσε και μετά πήγαν στην Καντάλ!

inner

Τα δύο αδέρφια πήγαν… πακέτο τον Ιούνιο του 2008 στην Πάρμα, σε ηλικία 18 ετών. Ο ιταλικός σύλλογος κράτησε και τους δύο στην ομάδα νέων, ωστόσο τους έδινε και την ευκαιρία να προπονηθούν με την ανδρική ομάδα ώστε να δείξουν εάν αξίζουν μια ευκαιρία. Ο Έλντερ δεν κατάφερε να την πάρει ποτέ, καθώς είχε σπουδαίους παίκτες να ανταγωνιστεί στο αριστερό άκρο. Λούκα Αντονέλι και Πάολο Καστελίνι ήταν τα δύο μπακ της Πάρμα και έμοιαζε αδύνατο να πάρει συμμετοχές στα πόδια του.

Τα πρώτα του «βήματα» ως επαγγελματίας

Το Γενάρη του 2008 ο Έλντερ επέστρεψε στην πατρίδα του, χωρίζοντας για πρώτη φορά με τον αδερφό του. Αγωνίστηκε στην Μιραντέλα (7 συμμετοχές, 1 γκολ), για να ακολουθήσουν κατά σειρά οι Ολιβέιρα ντε Ντούρο (18/2), Σπόρτινγκ Εσπίνο (28/2) και Τοντέλα (28/0).

inner

Το καλοκαίρι του 2012 έκανε το άλμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή για την Μπέιρα Μαρ, η οποία αγωνιζόταν στην πρώτη κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Ακολούθησε μια πρώτη εξαιρετική σεζόν με 22 συμμετοχές και 4 τέρματα, με την Πάσος Φερέιρα να τον εντοπίζει και να τον κάνει δικό της με μόλις 120 χιλιάδες ευρώ!

Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και η… χυλόπιτα λόγω Ντίντακ

Με τη φανέλα της Πάσος Φερέιρα έκανε δύο εξαιρετικές σεζόν με 59 εμφανίσεις και 2 γκολ, ενώ αγωνίστηκε και στα προκριματικά του Champions League και του Europa League. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις… μαγνήτισαν το βλέμμα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με τους Πορτογάλους να γράφουν για ενδιαφέρον των «λιονταριών», ενώ το καλοκαίρι του 2015 προτάθηκε και στην ΑΕΚ.

inner

Ο Έλντερ Λόπες είχε μια επαφή με τον Ροντρίγκο Γκάλο, με τον οποίο διατηρούν εξαιρετική σχέση καθώς ήταν συμπαίκτες αλλά είχαν και τον ίδιο εκπρόσωπο. Η μεταγραφή του, όμως, δεν προχώρησε ποτέ καθώς προκρίθηκε η περίπτωση του Ντίντακ Βιλά που ήταν ελεύθερος, ενώ για τον ίδιο η Πάσος Φερέιρα αξίωνε ένα ποσό κοντά στις 800 χιλ. ευρώ (είχε ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο).

inner

Ο ίδιος παρότι ήθελε να αποχωρήσει από την ομάδα του, ενώ είχε γράψει και ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς τους συμπαίκτες του και τους οπαδούς, μεταπίστηκε από την διοίκηση και παρέμεινε ακόμη μια χρονιά στην Πάσος Φερέιρας! Ο Ιούνιος του 2016 τον βρήκε ελεύθερο να διαπραγματευτεί το μέλλον του. Αφού δεν βρήκε κάτι το ελκυστικό στην Πορτογαλία, μετακόμισε στην Ισπανία και την Λας Πάλμας. Στην ομάδα των Κανάριων Νήσων υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών, αλλά η πρώτη σεζόν που πραγματοποίησε δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των διοικούντων!



Στη Λας Πάλμας έκανε ντεμπούτο την πρώτη του Οκτώβρη, παίζοντας 69 λεπτά κόντρα στην Οσασούνα (2-2). Ακολούθησαν άλλες 16 εμφανίσεις με τη φανέλα της ομάδας, για να ενημερωθεί στα τέλη του Μαΐου ότι δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν!

Η… μονομαχία με τον Μέσι

Ο Έλντερ Λόπες είχε την… τύχη (ή ατυχία, πείτε το όπως θέλετε) να τεθεί αντιμέτωπος με ορισμένους από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο κατά τη θητεία του στη Λας Πάλμας. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Λιονέλ Μέσι, με τον Πορτογάλο μπακ να αναφέρει πως αυτή ήταν η καλύτερη εμπειρία που είχε στη ζωή του.

inner

«Παίζαμε με την Μπαρτσελόνα στο “Καμπ Νου” και είχα αγχωθεί. Δεν γινόταν όμως να προετοιμαστείς γι' αυτό. Απλά ο Μέσι ήταν από άλλον πλανήτη. Το να τον μαρκάρω υπήρξε μοναδική εμπειρία. Επρεπε να είμαι όσο πιο συγκεντρωμένος γινόταν, καθώς ήξερα ότι το παραμικρό λάθος θα τα κατέστρεφε όλα, επειδή εκείνος μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε με την μπάλα. Μπορεί λοιπόν να χάσαμε 5-0, αλλά ο Μέσι δεν σκόραρε», ήταν τα λόγια του σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει.

Προσωπική ζωή

Ο Έλντερ Λόπες είναι αρραβωνιασμένος με την Σαμάνθρα Καρβαλάις, ενώ έχει και μία κόρη 2 ετών. Πρότυπό του ήταν πάντα ο πατέρας του, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή εδώ και μερικά χρόνια!

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x