Επικαιρότητα

Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης, Μίχος και Παναγιώταρος. Προφυλακιστέος μόνος ο Γιάννης Λαγός.

Μείζον πολιτικό θέμα και ανατροπή σκηνικού στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, αφήνονται ελεύθεροι. Προφυλακιστέος κρίθηκε μόνον ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Οι κ.κ. Μίχος και Παναγιώταρος έχουν ως περιοριστικό όρο μόνο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οι ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας στηρίζουν την απόφασή τους στο γεγονός ότι από τη δικογραφία προκύπτει πως δεν είναι ύποπτοι φυγής, ενώ παρότι τα σε βάρος τους στοιχεία είναι επιβαρυντικά, δεν είναι σε τέτοιο βαθμό ώστε να οδηγήσουν στην προσωρινή τους κράτηση. Αντίθετα, για το Γιάννη Λαγό θεωρήθηκε πως είναι ύποπτος φυγής και τέλεσης σοβαρών αδικημάτων.

Οι τρεις βουλευτές που αφέθηκαν ελεύθεροι, αποχώρησαν ήδη από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώ ο Γιάννης Λαγός με τζιπ της αντιτρομοκρατικής μεταφέρθηκε ξανά στη ΓΑΔΑ.

Οι απολογίες των τεσσάρων βουλευτών ήταν ολονύχτιες. Ξεκίνησαν περίπου στις 15:30 το μεσημέρι της Τρίτης, με τον Ηλία Κασιδιάρη, και ολοκληρώθηκαν στις 09:30 το πρωί της Τετάρτης με τον Νίκο Μίχο. Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και μίλησαν για σκευωρία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x