Νίκος Ζέρβας

Ελλάδα το Ευρωμπάσκετ αρχίζει…αύριο

Η Εθνική έκανε μία χαλαρή προπόνηση στη πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ κόντρα στην Σουηδία και ο Νίκος Ζέρβας γράφει στο sport-fm.gr τις εντυπώσεις του +28 και τα…γιουρούσια των σκανδιναβών.

Όσο και αν οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις και κινδύνους για τα φαβορί όπως αναφέρουν τα κλισέ, η Εθνική έκανε το αυτονόητο κόντρα στη Σουηδία που δε μπορούσε σε καμία περίπτωση να την απειλήσει έστω και στο ελάχιστο. Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο πεντάλεπτο όπου οι διεθνείς έδειχναν σα να έχουν μείνει στην…Βενεζουέλα και την αποφράδα μέρα της ήττας από τους Νιγηριανούς, η συνέχεια ήταν απλά προβλέψιμη και στοιχηματίζω πως αν γινόταν, ο Αντρέα Τρινκιέρι θα ήθελε προς το τέλος να παρατάξει απλά…πέντε γαλανόλευκες φανέλες στο παρκέ, υπό το φόβο κάποιου τραυματισμού.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας


Όταν η νευρικότητα των πρώτων λεπτών, η αστοχία και τα λάθη στη κυκλοφορία της μπάλας, έδωσαν τη θέση τους στον…αναγεννημένο Γιάννη Μπουρούση και το πιο ορθολογικό σχήμα με την είσοδο δεύτερου γκαρντ –Ζήση- η Εθνική επιβεβαίωσε το τυπικό της διαδικασίας και ξεκίνησε στη διοργάνωση με εμφατική νίκη. Όσο και αν ο Τέιλορ προσπαθούσε, αρκετές φορές εύστοχα, δεν γινόταν να δυσκολέψει τον δρόμο προς το πρώτο ροζ φύλλο, αφού δίπλα του έχει έντεκα παίκτες, που αμφιβάλω αν κατέχουν ακόμα και τα βασικά του αθλήματος.

Χρειάστηκαν απλά δύο-τρία καλά τρίλεπτα στην επίθεση και απλά σκεπτόμενη άμυνα για να ξεφύγουμε. Ο Σπανούλης όποτε χρειάστηκε έδωσε σκορ και ο Περπέρογλου, επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά πόσο χρήσιμος είναι και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι Σουηδοί –θαύμα το ότι τελείωσαν το ματς χωρίς αποβολή παίκτη από φάουλ- έμειναν για τουλάχιστον οκτώ λεπτά με δύο πόντους από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, αφού επιχειρούσαν διαρκώς…γιουρούσια που δεν ταιριάζουν ούτε σε παίκτες…αλάνας. Από εκεί και έπειτα οι συνεργασίες μας βελτιώθηκαν, δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στα ριμπάουντ, προσφέραμε θέαμα με αλλεπάλληλα κοψίματα και κάποια θεαματικά καλάθια, ενώ, έγινε και το απαραίτητο rotation για ξεκούραση.

Η 4η Σεπτεμβρίου 2013, θα γραφτεί στην ιστορία της Εθνικής απλά ως μία καλή προθέρμανση ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ο ιστορικός του μέλλοντος, θα καταγράψει επίσης, το επίσημο ντεμπούτο ενός παλικαριού που μπήκε…κατά τύχη στην προετοιμασία και κατάφερε με σκληρή δουλειά να τσεκάρει εισιτήριο για την Σλοβενία. Είμαι σίγουρος πως τα μοναδικά αξιοσημείωτα γεγονότα στα αποδυτήρια μετά το ματς, θα είναι το…μπουγέλο στον Βασίλη Καββαδά και η ατάκα των παλαιότερων: «μάγκες, το Ευρωμπάσκετ για μας αρχίζει αύριο»… Η Ρωσία, παρά τις σημαντικές απουσίες, διαθέτει παιδεία και φανέλα «βαριά» για να επιφέρει προβλήματα, αν εμείς δεν είμαστε αυτοί που μπορούμε και πρέπει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x