Κολύμβηση

Έλληνας κολυμβητής, ετών 21, αποσύρεται και ξεσπάει κατά ομοσπονδίας!

Μόλις στα 21 του χρόνια και μετά την εμφάνισή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, προανήγγειλε το τέλος της καριέρας του ο Μιχάλης Κοντιζάς, εξαπολύοντας βέλη κατά της ΚΟΕ.

Με πολλά παράπονα από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και την Πολιτεία ο 21χρονος κολυμβητής Μιχάλης Κοντίζας ετοιμάζεται να βάλει τέρμα στην καριέρα του.

Λίγες μέρες μετά την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λονδίνου, ο νεαρός κολυμβητής ξέσπασε ,μιλώντας στο aquaplanet.gr και αποκάλυψε την κατάσταση που αντιμετώπισε μέχρι να φτάσει στην βρετανική πρωτεύουσα, αλλά και την δύσκολη συνέχεια που ακολούθησε.

Οι υψηλές επιδόσεις που περίμενε δεν ήρθαν στο Ευρωπαϊκό. Η φιλιά του με τον Κριστιάν Γκολομέεβ ισορρόπησε την ψυχολογία, όμως το παράπονο δεν έφυγε.

«Προσωπικά δεν πήρα ούτε μία προετοιμασία ούτε δύο ταξίδια στο εξωτερικό, όπως πήραν όλα τα παιδιά που πήγαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μερικοί ίσως πήραν και κάτι παραπάνω. Εγώ δεν πήρα τίποτα. Ακόμα και μετά το μετάλλιο που πήρε στο παγκόσμιο του 2013 δεν πήρα τίποτα την επόμενη σεζόν. Θεωρώ λοιπόν ότι τα κριτήρια δεν είναι ίδια για όλους. Ζήτησα να πάω στο Σέτε Κόλι στα τέλη Ιουνίου και μου είπαν ότι δεν γίνεται, επειδή ζητάνε κι άλλοι και είναι δύσκολα οικονομικά. Έτσι λοιπόν δεν θα πάω στο Σέτε Κόλι, απλά γιατί δεν μπορώ να πληρώσω από την τσέπη μου άλλα 500-600 ευρώ. Ήδη στη φετινή χρονιά, έχω δώσει περίπου 3.000 ευρώ!», ξέσπασε ο Μιχάλης Κοντίζας και συνέχισε λέγοντας:

«Όταν κάποιοι έχουν απαιτήσεις, δεν γίνεται να σε βάζουν να τρέχεις δύο-τρεις μήνες, για να πιάσεις ένα όριο. Θα μπορούσαν να πουν από πέρσι ότι θα πάνε 15-17 άτομα και να μην κάνω 15 φορμαρίσματα μέσα στη χρονιά. Με τους χειμερινούς στο ΟΑΚΑ, το Μιλάνο και την ημερίδα επίλεκτων έχασα πέντε εβδομάδες προπόνησης. Θα μπορούσαν να πουν ότι όσοι ήταν στο Καζάν και κάποιοι που είναι κοντά στα όρια θα πάνε, κάνοντας π.χ. ένα δυνατό τεστ, όπως οι χειμερινοί στο ΟΑΚΑ».

Ασχολίαστη δεν έμεινε ούτε η λαμπρή υποδοχή που είχαν η αθλητές κατά την επιστροφή τους: «Δεν γίνεται να είναι δίπλα μας μόνο στα μετάλλια. Αν δεν έπαιρνε ο Ανδρέας το χρυσό και ο Τόλης το χάλκινο θα ερχόντουσαν στο αεροδρόμιο; Προσωπικά, ένα “πώς είμαι, τι κάνω”, δεν έχω ακούσει παρά μόνο στο αεροδρόμιο. Ίσα ίσα, στο Λονδίνο ενώ ήμουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, άκουσα από άνθρωπο της ομοσπονδίας ότι “οι αγώνες δεν ήταν του επιπέδου μου”».

Κλείνοντας, προανήγγειλε το τέλος της καριέρας του, που θα έρθει πολύ συντομότερα απ’ ότι θα περίμενε κανείς, εάν η κατάσταση παραμείνει ίδια: «Κατά πάσα πιθανότητα αυτό είναι το τελευταίο μου πανελλήνιο πρωτάθλημα και αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά. Το αν θα συνεχίσω του χρόνου θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Με μία ομοσπονδία που δεν μπορεί να βοηθήσει, με μία Πολιτεία απούσα και αδυνατώντας να συνδυάσω τη σχολή με το κολύμπι, όλα συγκλίνουν στο ότι η φετινή χρονιά θα είναι η τελευταία μου. Δεν είναι μόνο το κολύμπι στη ζωή. Θα συμμετάσχω στο πανελλήνιο και ό,τι γίνει. Όλα αυτά τα επισημαίνω όχι για να κλαφτώ αλλά για να μάθει ο κόσμος ότι ενώ τα έκανα όλα μόνος μου με το σύλλογό μου, τον Εθνικό, στο τέλος άκουσα και κριτική στην κακή εμφάνιση, λες και είχαν “επενδύσει” πάνω μου. Μέχρι και εκτός της πισίνας που κολυμπάω από τα 4 μου χρόνια, το Παπαστράτειο, έμεινα για τρεις μήνες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x