Επικαιρότητα

Ελληνικά πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κύπρου

Φρεγάτα και υποβρύχιο στέλνει η Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο, όπως δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ύστερα από συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στη Λευκωσία.

Την παρουσία της Ελλάδας σε μία περίοδο έξαρσης της τουρκικής στρατιωτικής δραστηριότητας, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, ήρθε να τονίσει την Τετάρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος και μάλιστα από τη Λευκωσία.

Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο περιθώριο της τριμερούς διάσκεψης Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, ο κ. Βενιζέλος προέβη σε δηλώσεις.

Δηλώσεις που ερμηνεύονται ως μηνύματα προς την Άγκυρα, με αφορμή τις προκλήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, σε πρώτη φάση και σε δεύτερη τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, χθες, 28η Οκτωβρίου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών ήταν σαφής. Αφού σημείωσε ότι η αποστολή ελληνικής δύναμης, ναι μεν εντάσσεται στα πλαίσια άσκησης του ΝΑΤΟ, συνέδεσε δε, την παρουσία της χώρας μας με τις εξελίξεις στην κυπριακή Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη.

Άλλωστε, στη συνάντησή του με τον κ. Αναστασιάδη ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι συζητήθηκε «…κυρίως η ανάλυση της κατάστασης που υπάρχει στην Κύπρο, στην περιοχή της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Και φυσικά οι δύο άνδρες επαναβεβαίωσαν ότι «υπάρχει πλήρης συντονισμός Αθήνας- Λευκωσίας με απόλυτη ψυχραιμία απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα».

Μάλιστα, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο ΟΗΕ μιλάει για θαλάσσια διαφορά στην Κύπρο, ο κ. Βενιζέλος απάντησε «δεν υπάρχει καμιά τέτοια», κλείνοντας την κερκόπορτα σε πιθανή γκρίζα ζώνη που κάποιοι στην Άγκυρα ίσως και να επιδιώκουν.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x