Πόλο

Ελληνική υπερδύναμη

Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών ήρθε να πιστοποιήσει πως η Ελλάδα είναι υπερδύναμη στο χώρο του πόλο. Δείτε τα εντυπωσιακά στοιχεία που το αποδεικνύουν.

Σίγουρα, το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα, το μπάσκετ το… εθνικό μας σπορ, αλλά το πόλο συνεχίζει να χαρίζει διακρίσεις και τίτλους στην Ελλάδα. Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών χθες μετά το 7-6 επί της Ιταλίας στην Όστια ήταν απλώς ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των επιτυχιών.

Πρόκειται για το 39ο μετάλλιο που κατακτούν οι εθνικές μας ομάδες στο χώρο του πόλο και το δέκατο χρυσό, ενώ στην ελληνική προθήκη ακόμη 12 αργυρά και 17 χάλκινα μετάλλια.

Τα κορίτσια, δε, έχουν ελαφρύ… προβάδισμα έναντι των ανδρών. Το χθεσινό χρυσό ήταν το ένατο για τις γυναικείες εθνικές ομάδες και συνολικά το 21ο, καθώς οι γοργόνες μας έχουν χαρίσει στη χώρα έξι ασημένια κα ισάριθμα χάλκινα μετάλλια.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, εξελίσσεται σε… άρχοντα των δαχτυλιδιών για το ελληνικό πόλο, καθώς το χθεσινό ήταν το ένατο μετάλλιο που κατακτά με τη γαλανόλευκη και το τέταρτο χρυσό, ενώ έχει ακόμη δύο ασημένια και τρία χάλκινα. Παράλληλα ήταν συνεργάτης του Κούλη Ιωσηφίδη σε άλλα τρία μετάλλια, με κυριότερο το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Δείτε το βίντεο της απονομής στα χρυσά κορίτσια:


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x