Χάντμπολ

Ελληνικός «εμφύλιος» στο Χάντμπολ

Για δεύτερη φορά σε δύο χρόνια, ελληνικές ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, ΑΣΕ Δούκα- ΓΑΣ Κιλκίς, αύριο (18:00) στο Δαϊς

Μετά την περίοδο 2012-2013 και την «μονομαχία» του Διομήδη Άργους με την ΑΕΚ για το EHF Cup, το ελληνικό χάντμπολ είναι έτοιμο να ζήσει έναν δεύτερο ελληνικό «εμφύλιο» ανάμεσα σε ΑΣΕ Δούκα και ΓΑΣ Κιλκίς για τους «32» του Τσάλεντζ Καπ. Πριν δύο χρόνια οι «Λύκοι» είχαν επικρατήσει και στα δύο παιχνίδια της «Ένωσης» με 30-18 στη Νέα Κίο και 30-29 στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο ντεμπούτο των Αλέξη Αλβανού και Σπύρου Μπαλωμένου με την φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Δούκας έχει καλή παράδοση με επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας, ενώ στο γήπεδο του έχει 14 νίκες σε 19 ματς με τον ΓΑΣΚ να έχει κερδίσει 5 φορές.

Τελευταία νίκη του Κιλκίς στην Αθήνα ήταν στις 28/2/2009 με 27-24 για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το πρώτο ματς θα γίνει αύριο (18:00) στο Δαϊς και ο επαναληπτικός την άλλη εβδομάδα στο Κιλκίς.

«Η ομάδα είναι έτοιμη. Σίγουρα μας επηρεάζουν οι τραυματισμοί του Τάτση και του Ασίκη. Για εμάς και την πόλη του Κιλκίς είναι μια ευκαιρία να συνεχίσει η ομάδα στην Ευρώπη. Αύριο είναι μόνο το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να διαχειριστούμε το όποιο αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς. Το αν ο Δούκας εμφανίζεται αποδυναμωμένος αυτό είναι μόνο στα χαρτιά, είδαμε ότι στο γήπεδο παρουσιάζει ανταγωνιστικό και μαχητικό πρόσωπο», σχολίασε ο προπονητής του ΓΑΣΚ Γιάννης Λαζαρίδης.

Στην οικογένεια του Δούκα άπαντες είναι συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό του 8χρονου Δημήτρη, μαθητή Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων Δούκα και γι’ αυτό τον λόγο πριν τον αγώνα θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του.

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για Ποσειδώνα
Τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ιστορίας του θα δώσει αύριο (20:00) στο Κραγκούγιεβατς ο Ποσειδώνας Λουτρακίου, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την Ραντνίτσκι για τους «32» του Τσάλεντζ Καπ. «Αυτή η πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή είναι το μπόνους των παικτών για όσα κατάφεραν πέρσι στο πρωτάθλημα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ομάδα και θέλουμε να ευχαριστηθούμε αυτό το ευρωπαϊκό ταξίδι. Μας λείπει η εμπειρία και παίζουμε με έναν αντίπαλο που είναι πολύ οργανωμένος και έχει παραστάσεις. Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας», σχολίασε ο τεχνικός του Ποσειδώνα Νίκος Γραμματικός.

Η ομάδα της Σερβίας βρίσκεται στην 1η θέση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας μαζί με την Βοιβοντίνα με 15 πόντους (7 νίκες, 2 ήττες, 1 ισοπαλία), ενώ αγωνίζεται και στην Αδριατική Λίγκα, όπου βρίσκεται στην 9η θέση με 3 βαθμούς σε 10 ματς.

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x