Ελλάδα

Ελπίδα ζωής με τη βοήθεια των «Πελαργών»

Το ποσό των 44.000 ευρώ κατάφεραν να συγκεντρώσουν ο επίσημος σύλλογος των οργανωμένων φιλάθλων της Εθνικής μπάσκετ, ο οποίος βοήθησε από την πλευρά τη να χειρουργηθεί σε ειδικό κέντρο ένα κοριτσάκι.

Πριν από μερικές μέρες οι «Πελαργοί» εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ενημέρωναν ότι ένα 8χρονο κοριτσάκι - που διαμένει στην πόλη των Σερρών - διαγνώστηκε πρόσφατα με ευμεγέθη όγκο στον εγκέφαλο.

Για αυτό τον λόγο ζήτησαν την βοήθεια του κόσμου για να μπορέσει το παιδί να χειρουργηθεί σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο που εδρεύει στο Αννόβερο της Γερμανίας.

Η ανακοίνωση

Η κοινωνία των Σερρών και πολλοί συνάνθρωποί μας από όλα τα μέρη της Ελλάδας ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στο κάλεσμα των «Πελαργών» και του Συλλόγου «Σερραίες Μανούλες» που, σε συνεργασία με τα «SerraikaNea.gr», ζήτησαν την οικονομική βοήθεια των πολιτών για την οικογένεια του 8χρονου κοριτσιού το οποίο διαγνώστηκε πρόσφατα με ευμεγέθη όγκο στον εγκέφαλο και χρήζει άμεσης μετάβασης σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο του εξωτερικού, ώστε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Απλοί ανώνυμοι πολίτες, πολιτιστικοί, αθλητικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι, αλλά και φορείς του πόλης και του νομού, συγκέντρωσαν σε λιγότερο από 3 εργάσιμες ημέρες(!) το ποσό των 44.000ευρώ(!) που κατατέθηκε ήδη στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας.

Ταυτόχρονα, η αρμόδια υγειονομική επιτροπή του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης ενέκρινε σε ποσοστό 95% την απαιτούμενη ιατρική δαπάνη των 70.000 ευρώ, ποσό που καθόρισε για τις δυο εβδομάδες πλήρους νοσηλείας το Διεθνές Ινστιτούτο Νευροχειρουργικής του Αννόβερο της Γερμανίας, όπου μεταβαίνει αύριο η μικρή με την οικογένειά της.

Πιο συγκεκριμένα, η κρατική επιδότηση θα αποσταλεί άμεσα με έμβασμα στο Γερμανικό ιατρικό κέντρο, ενώ το υπόλοιπο ποσό που συγκεντρώθηκε από την εκστρατεία αγάπης θα χρησιμεύσει, αρχικά, για την κάλυψη του υπολοίπου ποσοστού της νοσηλευτικής δαπάνης, καθώς και για τα πρώτα λειτουργικά έξοδα της οικογένειας (αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, φαγητό, μετακινήσεις, συνοδός/μεταφραστής).

Για τους παραπάνω λόγους, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι ο τραπεζικός λογαριασμός θα παραμείνει προσωρινά κλειστός, έως ότου δρομολογηθούν οι εξελίξεις μετά τη χειρουργική επέμβαση της προσεχούς Πέμπτης, στην οποία θα υποβληθεί 8χρονη από τον Καθηγητή Bertalanffy για διεγχειρητική διάγνωση και ολική αφαίρεση του όγκου.

Προφανώς, ο αρχικός σκοπός της εκστρατείας κρίνεται απόλυτα επιτυχής. Η αγάπη και οι ευχές όλων μας θα συνοδεύσουν αύριο τη μικρή μας φίλη στο ταξίδι της ελπίδας και μια μεγάλη αγκαλιά την περιμένει ήδη στην επιστροφή!

Με εκτίμηση,
? Για τους «Πελαργούς»:
Σταυρόπουλος Αλέξανδρος, δικηγόρος

? Για τις «Σερραίες Μανούλες»
Πέτσα Βασιλική, Πρόεδρος ΔΣ

? Για τα «SerraikaNea.gr»
Κουμπαρούδης Θανάσης, δημοσιογράφος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x