Επικαιρότητα

«Εμφύλιος» και «αντάρτικο»

Διχασμό προκαλεί στη ΝΔ και στην κυβέρνηση η θεωρία των δύο άκρων. «Δεν μπορεί να εξισώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την Παρασκευή, διαφοροποιούμενος από το Μαξίμου.

Πληθαίνουν οι «γαλάζιες» διαφωνίες για τη στρατηγική έντασης στο πολιτικό σκηνικό με τη θεωρία των λεγόμενων «δύο άκρων». Την άποψη ότι δεν είναι δυνατό να εξισώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή εκφράζουν, δημόσια, όλο και περισσότερα κορυφαία στελέχη της ΝΔ και της κυβέρνησης.

Αποστάσεις από τη δήλωση του συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη, σύμφωνα με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακραίο κόμμα και εκτός συνταγματικού τόξου, πήραν κι άλλα βαριά ονόματα του κυβερνώντος κόμματος.

Μετά τον Προκόπη Παυλόπουλο, και τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελο Αντώναρο, ανοιχτά διαφώνησαν και άλλοι, την Παρασκευή, βαθαίνοντας το ρήγμα.

«Δεν μπορεί να εξισώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή» είπε στο Βήμα Fm ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδοκιμάζοντας εμμέσως σχετικές δηλώσεις συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά.

Σε διαφορετική γραμμή ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στο MEGA κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διχασμό και άφησε αιχμές ότι υποθάλπει παραστρατιωτικές ομάδες της άκρας αριστεράς, όπως κάνει η Χρυσή Αυγή στο χώρο της άκρας δεξιάς.

Για δηλώσεις που βλάπτουν τη χώρα έκανε λόγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται «άκρο» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μίλησε» το κινητό του Ρουπακιά

Σημαντικά στοιχεία προκύπτουν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Όπως μετέδωσε το MEGA, την Παρασκευή, στο κινητό του φερόμενου ως δράστη, Γιώργου Ρουπακιά, εντοπίστηκαν κλήσεις και ταυτοποιήθηκαν πρόσωπα που σχετίζονται με την Χρυσή Αυγή. Ένας από τους τηλεφωνικούς αριθμούς αυτούς φέρεται να ανήκει σε πρόεδρο Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος στην περιοχή του Πειραιά.

«Ούτε η Χρυσή Αυγή ούτε κανείς είναι υπεράνω του νόμου και σύντομα οι υπαίτιοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τις έκνομες πράξεις τους», είπε ο Σίμος Κεδίκογλου, την Παρασκευή.

Μιλώντας στο STAR Channel ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ως κοινοβουλευτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να κηρυχθεί παράνομη.

Ωστόσο υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ξηλώσει αυτό το νεοναζιστικό, νεοφασιστικό μόρφωμα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x