Μουντομπάσκετ 2014

Έτοιμοι για θαύμα

Πολύ κοντά στο θαύμα της πρόκρισης στους «16» του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας βρίσκεται η Δομινικανή Δημοκρατία μετά το 74-68 επί της Φινλανδίας για την τρίτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου.

Η Δομινικανή Δημοκρατία επικράτησε 74-68 της Φινλανδίας, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και με δυο νίκες έναντι μιας των Σκανδιναβών, απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης τη στιγμή που κανένας δεν περίμενε να διακριθεί.

Οι Λατίνοι ήταν σταθερά μπροστά μέχρι το τέταρτο δεκάλεπτο, όμως εκεί δέχτηκαν την πίεση των Σκανδιναβών που μείωσαν μέχρι το -2, αλλά η ψυχραιμία τους στα τελευταία δευτερόλεπτα τους χάρισαν το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Βάργκας με 18 και Γκαρσία με 16 πόντους, ενώ από τους Φινλανδούς ξεχώρισε ο Κοπόνεν με 23 πόντους.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά και το προβάδισμα εναλλασσόταν σταθερά για αμφότερες, με τον Γκαρσία να δίνει ένα +5 στους Δομινικανούς, όμως οι Φινλανδοί βρήκαν τις λύσεις από την περιφέρεια και με 6-0 σερί έφτασαν στο +1. Ο Ράνικο έδωσε ένα +3 στη Φινλανδία, όμως ένα σερί 4-0 των Δομινικανών τους έδωσε το +1 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Δομινικανοί διατηρούσαν ένα +1 με +3, χάρη στις επινοήσεις του Γκαρσία, όμως ο Λι με προσωπικό σερί 4-0 έφερε το +1 για τους Σκανδιναβούς, όμως ένα 6-0 των Δομινικανών τους έφερε στο +4, με τον Βάργκας να τη φέρνει στο +5, αφού οι Φινλανδοί είχαν χάσει την ευστοχία τους από την περιφέρεια. Έτσι, ένα 4-0 των Δομινικανών τους έφερε στο +9 με πρωταγωνιστή τον Βάργκας και τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη συγκεκριμένη διαφορά.

Οι Σκανδιναβοί συνέχισαν να αστοχούν από την περιφέρεια και τα ριμπάουντ των Δομινικανών τους βοηθούσαν να φεύγουν σε αιφνιδιασμούς στην αρχή της τρίτης περιόδου και ο Βάργκας έδινε το προσωπικό του σόου, φέρνοντας τη διαφορά στο +15, ενώ "καπάκι" ο Φελντέινε στο +16. Οι Φινλανδοί απάντησαν με σερί 6-0 και μείωσαν στο -10 με πρωταγωνιστή τον Κοπόνεν. Ο Μουουρίνεν «κατέβασε» τη διαφορά στο -9, όμως ο Γκαρσία την έφερε ξανά στο +13 για να ολοκληρωθεί το τριαντάλεπτο στο +10 για τους Δομινικανούς.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι Δομινικανοί προηγήθηκαν με +12, όμως δέχτηκαν ένα σερί 4-0 από τους Φινλανδούς που μείωσαν στο -8. Οι περιφερειακοί των Σκανδιναβών έφεραν το -7 και η σκληρή τους άμυνα το -5. Ο Κοπόνεν πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μείωσε στο -4 και στο -3, όταν οι Δομινικανοί προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Ο Φορτούνα ευστόχησε σε δύο βολές στα 49’’ και έκανε το 65-70, ο Σάλιν αστόχησε σε τρίποντο και ο Κορονάντο ευστόχησε σε μια βολή και έκανε το 65-71. Ο Ράνικο μείωσε σε 66-71 με μια βολή, κάτι που έκανε και ο Ραμόν, διαλύοντας τις όποιες ελπίδες των Φινλανδών.


Τα δεκάλεπτα: 15-16, 32-41, 50-60, 68-74

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Κοϊβίστο 8, Μέρφι 3, Μουουρίνεν 4, Χαφ 7, Λι 8, Σάλιν 3, Κότι 2, Κοπόνεν 23, Μότολα 3, Ράνικο 7

ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σόσα 2, Φορτούνα 7, Κορονάντο 1, Λιζ 3, Γκαρσία 16, Φελντέινε 10, Βάργκας 18, Σάντσεζ 2, Μπάεζ 12, Ραμόν 1, Μαρτίνεζ 2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x