Κώστας Νικολακόπουλος

Ένα ποδοσφαιρικό θαύμα!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr το ποδοσφαιρικό θαύμα που βλέπουμε από πέρσι στη Νέα Σμύρνη!

• Μοιάζει με ένα μικρό (;) ποδοσφαιρικό θαύμα αυτό που συμβαίνει από πέρσι στον Πανιώνιο. Να φτιάχνεται μία τόσο δυνατή ομάδα, με παίκτες που άλλες ομάδες τους θεωρούσαν αποτυχημένους η, λίγους.

• Να υπενθυμίσω, γιατί βλέπουμε όλοι μας μόνο τι κάνουν οι μεγάλοι, ότι ο Πανιώνιος είναι αυτή την στιγμή 3ος στη βαθμολογία, με διαφορά 3 πόντων από τον 2ο Παναθηναίκό, τον οποίο κι έχει κερδίσει. Και θα ήταν ισόβαθμος μαζί του, αν δεν δεχονταν δύο γκολ στο 93’ στη Ν. Σμύρνη από τον Πανθρακικό (1-1) και τη Βέροια (0-1)…
Με γκολκίπερ τον Παπαδόπουλο, που ήταν κάποτε 3ος στον Ολυμπιακό, χωρίς να του δοθεί ποτέ η ευκαιρία να παίξει έστω σε ένα ματς Κυπέλλου.
Με δεξί μπακ τον Βαλεντίνο Βλάχο, που το 2012-13 είχε κάνει 19 ματς με την ΑΕΚ, χωρίς έκτοτε κανείς να ασχοληθεί εκεί μαζί του.
Με δεξί στόπερ τον Χατζηισαία, τον οποίο κανείς…σκάουτερ δεν είχε δει στη Β΄κατηγορία με τα Χανιά.
Με αριστερό στόπερ τον Ρισβάνη, τον οποίο άφησε ελεύθερο το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός!!!
Με αριστερό μπακ (κι αριστερό στόπερ) τον Οικονόμου, τον οποίο Ατρόμητος και Βέροια είχαν απορρίψει σε δύο σερί σεζόν με συνοπτικές διαδικασίες.
Με κόφτη τον Σιώπη, που ήταν στη Β ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά δεν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να παίξει έστω μία φορά με την Α ομάδα.
Με Νο 8 τον Κόρμπο, που δεν έκανε στον Παναιτωλικό!
Με μεσοκυνηγό τον Μπακασέτα (ήδη 5 γκολ και 4 ασίστ), που δεν έκανε στον Αστέρα!
Με έξω δεξιά τον Μπουμάλ (ήδη 3 γκολ κι 6 ασίστ), τον οποίο κορόϊδευαν όταν πέρασε από Παναιτωλικό και Λεβαδειακό.
Με σέντερ φορ τον Καραμάνο (ήδη 3 γκολ και 2 ασίστ), που το καλοκαίρι στην προετοιμασία του Ολυμπιακού είχε μηδέν λεπτά συμμετοχής στα φιλικά.
Και με έξω αριστερά ένα μόλις 20χρονο παιδί από τη μακρινή Αργεντινή, τον Βιγιάλμπα.

• Ας συνυπολογίσουμε ότι από τη βασική αυτή ενδεκάδα οι…μεγάλοι σε ηλικία παίκτες είναι ο Κόρμπος (30) κι ο Οικονόμου (28)!

• Κι ότι οι εννιά από τους 11 είναι Έλληνες…

• Κι ότι ο Πανιώνιος έχει κι άλλους καλούς παίκτες από πίσω.
Γκολκίπερ τους Διούδη και Γιαννιώτη.
Ακραία μπακ τους Αργυρόπουλο και Τασουλή.
Κεντρικούς χαφ τους Μητρόπουλο και Καθάριο (κι αυτός του Ολυμπιακού, όπως κι ο Γιαννιώτης).
Επιθετικούς τους Μπρούνο Χαλκιαδάκη, Ανσαριφάρντ και Μασούρα.
Κι άλλα τέσσερα-πέντε ταλέντα να έρχονται από πίσω σε μία ομάδα, που κάνει μεταγραφές με…όρους, λόγω πιστοποιητικού άδειας!
• Σε μία ομάδα που έχασε όλη την ενδεκάδα της (και κάτι ακόμη) σε δύο καλοκαίρια! Με Αραβίδη, Λαμπρόπουλο, Ανέστη, Ντούνη να πηγαίνουν στην ΑΕΚ. Με Αυλωνίτη, Κολοβό να πηγαίνουν στον Ολυμπιακό. Με Κούρο στον Ατρόμητο. Με Κούρντι στην Αραβία. Με Γιάννου και Φούντα στον Αστέρα Τρίπολης. Με Γιαννακόπουλο στον Παναθηναϊκό. Με Παντίδο να φεύγει κι Ιμπαγάσα να εγκαταλείπει το ποδόσφαιρο.

• Τα εύσημα ασφαλώς και στους ανθρώπους του Πανιώνιου και στον Ουζουνίδη, που συμπληρώνει αυτές τις ημέρες 11 μήνες στον Πανιώνιο κι έχει μέσο όρο κερδισμένους 1,6 βαθμούς ανά ματς!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x