Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ένα στοίχημα που τους «βγαίνει»

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τον Αστέρα Τρίπολης που συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις εμφανίσεις του στα προκριματικά του Europa League.

Το κατάμεστο γήπεδο σε μια πόλη που μες στο καλοκαίρι ζει σε ρυθμούς χειμώνα, με την ελπίδα και την προσδοκία της πρώτης συμμετοχής του Αστέρα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, έσπρωξε την ομάδα του Στάικου Βεργέτη σε μια νίκη με καθαρό σκορ.

Νίκη, που του δίνει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι στην Κύπρο θα μπορέσει να «σφραγίσει» το εισιτήριο της πρόκρισης.

Το 2-0 θα μπορούσε να είναι 3-0 και 4-0 και να είχε ολοκληρωθεί από το πρώτο παιχνίδι το πέρασμα στους ομίλους και η παρουσία στην κλήρωση του Μονακό για πρώτη φορά. Πρώτα ο Ντε Μπλάσις και κυρίως ο Μπαράλες σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, πέταξαν στα σκουπίδια την ευκαιρία, πλην όμως, η συνολική, ποιοτική διαφορά που φάνηκε μεταξύ του Αστέρα και της Μακάμπι αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Στα πολύ ευχάριστα της βραδιάς, αυτό το παλικάρι κάτω από τα δοκάρια, ο Θεοδωρόπουλος, με ρεφλέξ και αντιδράσεις τερματοφύλακα μεγαλύτερου της ηλικίας του. Αφησε υποσχέσεις, γιατί όχι, ακόμα και για κλήση του μελλοντικά από τον Κλάουντιο Ρανιέρι.

Ο Μάσα είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός που χωρίς πολλές κουβέντες τελείωσε τη φάση του πρώτου γκολ και από τα πόδια του Ντε Μπλάσις, για ακόμα μία φορά, ξεκινούσε ό,τι καλό έκανε ο Αστέρας. Το 2-0 που ήρθε από το κοντινό σουτ του Ζησόπουλου ήταν φυσιολογικό επιστέγασμα μιας εξαιρετικής παρουσίας στα πρώτα εξήντα λεπτά για την ελληνική ομάδα, με τον Κουρμπέλη να δείχνει για ακόμα ένα παιχνίδι το πόσο βελτιώνεται. Ποδοσφαιριστής με τα δικά του χαρακτηριστικά, είναι δυσεύρετος, όχι μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά γενικότερα. Αν όλα πάνε καλά για τον Αστέρα και μπει στους ομίλους, είναι πολύ πιθανό μέχρι τα Χριστούγεννα να του έχει έρθει πρόταση και από το εξωτερικό.

Σε τελική ανάλυση, για ένα ακόμα ευρωπαϊκό ματς, ο Αστέρας δείχνει πως ωριμάζει. Κι αν όλα πάνε κατ' ευχήν σε μία εβδομάδα, θα μιλάμε για το πιο όμορφο και απρόσμενο σενάριο των τελευταίων ετών στις ελληνικές παρουσίες στην Ευρώπη.

Το έχουν ανάγκη οι ιδιοκτήτες της ομάδας για όλη την προσπάθεια που έχουν κάνει και τα χρήματα που έχουν ξοδέψει, το προσωπικό τους στοίχημα που ήταν ο Βεργέτης, οι παίκτες, αλλά πάνω απ' όλα αυτοί οι 6.000 άνθρωποι που γέμισαν ασφυκτικά το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», σε μια βραδιά από αυτές που έχεις να διηγείσαι πως «ήμουν κι εγώ εκεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x