Κώστας Μιαούλης

Ένα τεράστιο βήμα για ένα ονειρεμένο καλοκαίρι της ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τις υπογραφές που έπεσαν στην υψομετρική, σε ένα καλοκαίρι που μπορεί να είναι η απόλυτη φαντασίωση του κάθε Ενωσίτη και αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Όλος ο οργανισμός της ΑΕΚ, από την διοίκηση μέχρι και τους φιλάθλους, έκαναν τεράστια υπομονή όλα αυτά τα χρόνια με το ζήτημα του γηπέδου.

Πέρασε από πολλά κύματα αυτή η υπόθεση, βασανίστηκαν και ταλαιπωρήθηκαν πολύ όλοι, μα η σωστή αντιμετώπιση, η ψυχραιμία, η υπομονή και το δίκαιο που είναι 100% με το μέρος της Ένωσης δικαιώνεται.

Η υπογραφή της υψομετρικής μελέτης αποτέλεσε ένα από τα πλέον χρονοβόρα και καθοριστικά εμπόδιο, για να μπορέσει να συμπληρωθεί ο φάκελος και να βγει η άδεια. Η ΑΕΚ πέρασε και αυτόν τον σκόπελο και πλέον βρίσκεται… αγκαλιά με την έκδοση της άδειας για το γήπεδο.

Αν όλα πάνε καλά μέχρι το τέλος του Ιουνίου, η άδεια μπορεί να έχει εκδοθεί. Όμως το σημερινό βήμα, η υπογραφή δηλαδή της υψομετρικής, ήταν το πιο σημαντικό πράγμα, που έπρεπε να συμβεί ώστε να ξεκλειδώσει η άδεια. Αυτό το καλοκαίρι, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να γίνει το καλοκαίρι που θα σημάνει την εκτόξευση για την ΑΕΚ. Από την άποψη της ψυχολογίας και της δυναμικής που θα μπορεί να δώσει ο κόσμος με τις προσδοκίες στο ζενίθ και με τα έργα για το γήπεδο, για το σπίτι της ΑΕΚ να ξεκινάνε επιτέλους στο σπίτι της, στη γειτονιά της Ένωσης. Εκεί που είναι η εστία της.

Μπορεί να έχει γραφτεί πολλές φορές, αλλά εγώ όπως και ο καθένας από εμάς που καταγράφουμε την καθημερινότητα της ομάδας, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στο πώς το διαχειρίστηκε όλα αυτά τα εμπόδια που προέκυψαν. Τις εσκεμμένες καθυστερήσεις από διάφορους πρώην κυβερνητικούς παράγοντες που έκρυβαν τους φακέλους στα συρτάρια του γραφείου τους. Για το πώς ανταποκρίθηκε και δεν …τσίμπησε στις προκλήσεις και τις παλινωδίες ενός δημοτικού άρχοντα που η ιστορία απέδειξε πως ακούγοντας και μόνο για το γήπεδο …αφρίζει.

Η σημερινή ημέρα, είναι μια μέρα χαράς. Όλοι, έστω και στο ελάχιστο αν έχουν ασχοληθεί με το θέμα του γηπέδου, αλλά και απ’ όσα θυμούνται από προσπάθειες περασμένων ετών που έκανε η ΑΕΚ για να ξαναφτιάξει το γήπεδο της, γνωρίζουν πως αυτό ήταν το πιο καθοριστικό χαρτί που έπρεπε να υπογραφεί. Ο δρόμος πλέον για την άδεια είναι ορθάνοικτος.
Ένα μαγικό καλοκαίρι με το γήπεδο να χτίζεται, ταυτόχρονα με μια μεγάλη αγωνιστικά ΑΕΚ, δεν αποτελεί όνειρο, αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα ή για να το θέσω πιο όμορφα μια καθημερινότητα.

Η ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι μπορεί και πρέπει να εκτοξευτεί. Κι όλα δείχνουν από την μαγική βραδιά της τελευταίας αγωνιστικής στα πλέι-οφ στη Νέα Σμύρνη, πως όλα από δω και –πέρα μπορούν να εξελίσσονται όπως δικαιούται να τα σκέφτεται και να τα ονειρεύεται ο κάθε Ενωσίτης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x