Μοτοσικλέτα

Ενάντια στην κρίση!

Ο απόγονος του Monkey, κάθε στιγμή, χαρίζει χαμόγελα στον ιδιοκτήτη του και όχι μόνο

Honda MSX125 Review

Ο απόγονος του Monkey, κάθε στιγμή, χαρίζει χαμόγελα στον ιδιοκτήτη του και όχι μόνο.

Αν οι Transformers ήταν μηχανάκια, το MSX θα ήταν ο …χαριτωμένος και πιστός Bumblebee, αν ήταν χάπι θα ήταν αντικαταθλιπτικό. Είναι, όμως, το νέο μοτοσικλετάκι της HONDA, ένας λόγος να …ξεδώσουν οι μεγάλοι, αφού το μικρό του μέγεθος κάνει τις «ταρζανιές» να μοιάζουν …αθώες, αλλά και ένα σωστό σχολείο για τους μικρούς, πρακτικό και αξιόπιστο.

Εξοπλίζεται με τον γνωστό αερόψυκτο, 2βάλβιδο κινητήρα 125 κ. εκ. του Innova και του Wave που συνοδεύεται από 4-τάχυτο κιβώτιο με έναν άψογης λειτουργίας χειροκίνητο συμπλέκτη. Αποδίδει 9,7 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και 10,9 nm στις 5.500, τιμές που κινούν σβέλτα ένα άτομο και άκρως ικανοποιητικά δύο (αν και θα θέλαμε λίγο μεγαλύτερη σέλα για το συνεπιβάτη), πάντα με χαμηλή κατανάλωση των συνολικά 5,5 λίτρων που χωράει το ρεζερβουάρ του.

Στα 101,7 kg γεμάτο, με μεγάλο κόψιμο τιμονιού, ύψος σέλας στα 765 mm, αυτός ο …αντάρτης πόλεως ξεμπερδεύει με το μποτιλιάρισμα (ανεβαίνοντας και πεζοδρόμια με 160mm απόσταση από το έδαφος) πανεύκολα. Τί κι αν κόλλησαν όλοι οι δρόμοι από την επίσκεψη Σόιμπλε; Είπαμε και στον τίτλο, ενάντια στην κρίση και στα παρελκόμενά της, δεν σταματά πουθενά!

Βέβαια, οι 12ιντσοι τροχοί (μικρογραφίες των αντίστοιχων του Fireblade!) θέλουν πολύ «ελαφρές» κινήσεις του τιμονιού λόγω και του μικρού μεταξονίου που κοντά στην τελική των σχεδόν 100km/h απαιτεί τα δύο χέρια στο τιμόνι για να μην έχεις ένα αίσθημα ταλάντωσης.

Πάντως, το χρυσό ανεστραμμένο (1η φορά σε μοντέλο 125 κ. εκ.) και τα δισκόφρενα (220mm εμπρός με διπίστονη δαγκάνα - 190mm πίσω με μονοπίστονη) συμπληρώνουν ένα πακέτο σωστής μοτοσικλέτας που θα μπορούσε να αποτελέσει και entry level για stunt riding!

Στα 3.000€, με έναν δυνατό Xenon προβολέα, LED πίσω φως και σύγχρονα ψηφιακά όργανα, το MSX125 προσφέρει αίσθηση μεγαλύτερης μοτοσικλέτας από αυτή που μαρτυρά η τιμή.

Τί του λείπει; Μια χάντρα για το μάτι! Πραγματικά, δεν έχω εισπράξει περισσότερα θετικά σχόλια για μοτοσικλέτα από άλλους οδηγούς ή περαστικούς! Και σε μία τόσο μίζερη εποχή τα χαμόγελά τους είναι ίσως το σημαντικότερο που σου προσφέρει το MSX125!

Επιμέλεια - δοκιμή: Μιχάλης Ρούσσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x