Επικαιρότητα

Ενάμισι χρόνο μετά εξιχνιάστηκε απάτη μέσω Ίντερνετ

Το θύμα είχε πληρώσει για την αγορά ενός φορητού υπολογιστή από το διαδίκτυο, χωρίς να πάρει στα χέρια του ποτέ το λαπτοπ

Πλήρωσε 139 ευρώ την 1η Αυγούστου του 2014 για να αγοράσει έναν φορητό υπολογιστή και από τότε τον... περιμένει, ένας 34χρονος από την Δράμα που έπεσε θύμα απάτης με αγγελία «μαϊμού» σε ιστοσελίδα! Ενάμισι χρόνο μετά, η ταυτότητα του δράστη αποκαλύφθηκε.

Πρόκειται για έναν 27χρονο Έλληνα με παρελθόν στις ηλεκτρονικές απάτες, που είχε αναρτήσει στο Ίντερνετ την αγγελία για την πώληση του φορητού υπολογιστή. Όταν ο 34χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, τον έπεισε να καταθέσει το χρηματικό ποσό σε τραπεζικό του λογαριασμό, αλλά δεν του έστειλε ποτέ το laptop.

Ο αγοραστής κατήγγειλε την υπόθεση στην Ασφάλεια και μάλλον την είχε... ξεχάσει και ο ίδιος! Ωστόσο, παρ' όλο το χρονικό διάστημα που πέρασε, οι αστυνομικοί την εξιχνίασαν και σχημάτισαν δικογραφία για απάτη μέσω του διαδικτύου σε βάρος του 27χρονου και την υπέβαλαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

*** Καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας με ποινή φυλάκισης δύο ετών για απάτη κατά συναυτουργία εκκρεμούσε σε βάρος δυο γυναικών που συνελήφθησαν στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του τμήματος Θεσπρωτικού. Οι φυγόποινες ηλικίας 74 και 32 χρόνων οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας που διέταξε την εκτέλεση της ποινής.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x