Κώστας Νικολακόπουλος

Ένας «φακίρης» χορεύει στην βροχή!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για έναν πραγματικό μπαλαδόρο του ελληνικού πρωταθλήματος.

• Χάζευα λίγο τις προάλλες ένα παιχνίδι που έδειχνε σε επανάληψη η Νόβα, το Παναιτωλικός-Ατρόμητος, για να επικεντρώσω λίγο πάνω στο Νίκο Μαρτίνες, επειδή τον έχει πάρει ο Ολυμπιακός. Και να ξέρετε πως αλλιώς είναι να βλέπεις απλά ένα ματς κι αλλιώς είναι να ρίχνεις την προσοχή σου μεμονωμένα σε ένα παίκτη.

• Ο Αργεντινός λοιπόν αυτό που έκανε ήταν να χορεύει με την μπάλα στα πόδια! Σε ένα παιχνίδι που έγινε υπό συνεχή βροχή (για την ακρίβεια «καρέκλες» έριχνε), ο αριστεροπόδαρος άσος έδειξε γιατί είναι από τεχνικής πλευράς ένας από τους καλύτερους-η, μήπως ο καλύτερος;-παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος! Μέσα στην βροχή και στη λάσπη έκανε ό,τι ήθελε με την μπάλα!

• Το 80% των κτυπημάτων του Μαρτίνες στις στημένες φάσεις, κόρνερ και φάουλ, ήταν κίνδυνος-θάνατος για την άμυνα του Ατρόμητου, που μην ξεχνάμε ότι κατά κοινή ομολογία ήταν και φέτος μία από τις πιο αξιόπιστες της Λίγκας (μόνο ο Ολυμπιακός έφαγε λιγότερα γκολ).

• Μου έκανε εντύπωση ότι ο Αργεντίνος έβγαλε αρκετές έξυπνες πάσες και με το δεξί πόδι, ενώ όταν ο Χάβος τον μετέφερε στο β’ ημίχρονο από αριστερά, για να δημιουργήσει από εκεί υπεραριθμία στην πλευρά για τον Παναιτωλικό, ο Μαρτίνες «τρύπησε» τουλάχιστον πέντε φορές το δεξί άκρο του Ατρόμητου, παρότι έπαιζε εκεί ένα μπακάκι-σκυλί, ο Κυβρακίδης.

• Δεν θέλω να σας πω ότι ο Μαρτίνες θα πάει στον Ολυμπιακό και θα διαπρέψει. Πολύ απλά, γιατί δεν το ξέρω! Μπορεί να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα και να αποδειχθεί λίγος. Κι ο Ντε Βινσέντι με τον Τάτο έβγαζαν μάτια στον ΠΑΣ και τον Ατρόμητο και πήγαν να κάνουν προετοιμασία στον Ολυμπιακό και δεν έδειξαν τίποτα, για να είμαστε ειλικρινείς.

• Αλλά αν ο Μαρτίνες έχει κότσια και μπορέσει να προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό, πραγματικά μπορεί να αποδειχθεί μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Γιατί είναι μπαλαδόρος ολκής. Με την μπάλα στα πόδια είναι «φακίρης»!

• Και τέλος πάντων, οι 16 συνολικά ασίστ που τον έφεραν στην πρώτη θέση της στατιστικής κατηγορίας της Λίγκας για το φετινό πρωτάθλημα, διάολε κάτι «λένε»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x