Κώστας Μιαούλης

Ένας Σουηδός Ζέκα που παίζει σε πέντε θέσεις!

Ο Κώστας Μιαούλης περνάει από ακτινογραφία τον Νίκλας Χουλτ και τον παρομοιάζει με τον Πορτογάλο αρχηγό του Παναθηναϊκού λόγω της ικανότητάς του να καλύπτει πολλές θέσεις.

Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε γρήγορα και μεθοδικά για να πάρει τον ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας, αντί του Νάνο. Ο Χουλτ αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση για πολλούς λόγους. Η παρουσία του με την Ελφσμποργκ του έδωσε τη δυνατότητα να μετακομίσει στη Γαλλία και τη Νις, όπου είχε μια γεμάτη πρώτη σεζόν, ενώ και πέρσι παρά τον τραυματισμό του που τον κράτησε εκτός τις πρώτες δώδεκα αγωνιστικές της σεζόν, κατάφερε να καταγράψει 15 εμφανίσεις στην εξαιρετική χρόνια που είχε η γαλλική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός πιστεύω πώς έπιασε...λαβράκι στα δίχτυα του. Άλλωστε η χώρα προέλευσης του παίκτη αποτελεί εγγύηση. Ειδικά στους πράσινους οι Σκανδιναβοί είναι κατά κανόνα προσθήκες που πιάνουν τόπο, όπως και σε άλλες ελληνικές ομάδες. Αυτό που με κάνει ακόμα πιο θετικό γι' αυτή τη μεταγραφή είναι η δυνατότητα του να καλύψει πολλές θέσεις και σε πολλά συστήματα.

Οι ποδοσφαιριστές που έχουν αυτή τη δυνατότητα αποτελούν ευλογία για έναν προπονητή. Ο Χουλτ έρχεται γι' αριστερό μπακ, αλλά θεωρώ πώς θα τον δουμε να καλύπτει κι άλλη θέση μέσα στη διάρκεια της σεζόν. Κι αναφέρομαι στη θέση του αμυντικού χαφ αλλά και σε άλλα σημεία του κέντρου. Έχει τη δυνατότητα να καλύψει μόνος του και όλη την αριστερή πλευρά, όπως συνέβη στο ματς της Νις με τη Λιόν όταν είχε παίξει μόνος του όλη την αριστερή πλευρά, με την ομάδα του να θριαμβεύει με 3-0.

Κι επειδή καλό είναι να μιλάμε ή να γράφουμε στην προκειμένη περίπτωση με στοιχεία κι αριθμούς διαβάστε πόσες θέσεις κάλυψε ο Χουλτ σε αυτά τα δυο χρόνια στη Νις. Στα 17 ματς από τα 45 που έπαιξε με τη φανέλα της Νις αγωνίστηκε σαν χαφ στον άξονα και σε άλλα πέντε καθαρά σαν αμυντικό χαφ.

Σε εννέα παιχνίδια έπαιξε σαν αριστερό εξτρέμ, σε επτά σαν αριστερό μπακ και σε δύο σαν αριστερός χαφ.Για πέντε ματς δεν υπάρχει ακριβής αναφορά για τη θέση που κάλυψε, αλλά θεωρώ πως το εύρος των θέσεων που κάλυψε σε 40 ματς αποδεικνύει πως πρόκειται για πολυεργαλείο. Συνολικά στα 45 ματς που έπαιξε με τη φανέλα της Νις, στα 29 ηταν βασικός. Τα στοιχεία αφορούν το πρωτάθλημα.

Η εντύπωση μου είναι πως πρόκειται για παίκτη που έχει περισσότερο επιθετικογενή χαρακτηριστικά. Στα 120 ματς με την Ελφσμποργκ είχε σημειώσει 20 γκολ. Με τη δυνατότητα να καλύπτει τόσες θέσεις μπορούμε να μιλάμε άνετα για έναν Σουηδό Ζέκα με κάπως πιο επιθετικό προφίλ παρότι θεωρείται αμυντικός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x