Επικαιρότητα

Ένοπλοι εμπόδισαν και σήμερα παρατηρητές του ΟΑΣΕ να εισέλθουν στην Κριμαία

Με τουφέκια στέκονταν μπροστά από οδόφραγμα με τσιμεντόλιθους

Οι στρατιωτικοί παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) δεν κατάφεραν ούτε σήμερα να περάσουν στην Κριμαία, όπως είχε συμβεί και χθες.

Περίπου δέκα ένοπλοι εμπόδισαν κοντά στο χωριό Τσονγκάρ, ένα από τα δύο σημεία πρόσβασης στη χερσόνησο, τα δύο οχήματα που μετέφεραν τους 40 παρατηρητές, τα οποία ακολουθούνταν από περίπου 15 πολιτικά ουκρανικά αυτοκίνητα, να περάσουν στην Κριμαία.

Ένας από τους παρατηρητές, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Θα προσπαθήσουμε να διαπραγματευτούμε με τους άνδρες αυτούς. Προσπαθούμε απλώς να περάσουμε στην Κριμαία έπειτα από αίτημα της ουκρανικής κυβέρνησης και βάσει της εντολής του ΟΑΣΕ».

Πολλοί ένοπλοι που φορούσαν στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά, είχαν καλυμμένο το πρόσωπό τους και κρατούσαν τουφέκια βρίσκονταν μπροστά από τα οχήματα κοντά σε ένα οδόφραγμα που είχαν στήσει χρησιμοποιώντας τσιμεντόλιθους.

Χθες Πέμπτη οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ είχαν επίσης εμποδιστεί να περάσουν στην Κριμαία από άλλο πέρασμα. Σύμφωνα με μια δυτική διπλωματική πηγή, οι άνδρες που τους εμπόδισαν ήταν «δύο ομάδες ενόπλων… (έμοιαζαν) επαγγελματίες και καλά εκπαιδευμένοι».

Αφού πέρασαν το βράδυ στην ουκρανική πόλη Χερσόν, η αποστολή του ΟΑΣΕ αποφάσισε να αποπειραθεί να περάσει στην Κριμαία από άλλον δρόμο, πιο δυτικά, όμως και πάλι δεν τα κατάφερε.

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x