Επικαιρότητα

Επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

«Παρατράγουδα» την Τετάρτη στο ΑΕΙ του Πειραιά, ενόψει των φοιτητικών εκλογών της 17ης Απριλίου, που αυτή τη φορά θα έχουν χαρακτήρα ιδεολογικής αναμέτρησης.

Νωρίς άρχισαν τα «όργανα» στα πανεπιστήμια όπου ο πυρετός των εκλογών της 17ης Απριλίου ανεβαίνει. Το μεσημέρι της Τετάρτης, ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων εισέβαλε στο πανεπιστήμιο Πειραιά και τα έκανε γης μαδιάμ.

Όπως έγινε γνωστό, περίπου τριάντα άτομα με ρόπαλα και μάσκες προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε περίπτερα παρατάξεων, τα οποία έχουν στηθεί εν όψει των φοιτητικών εκλογών.

Από την επίθεση τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας φοιτητής, ο οποίος διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Η φετινή χρονιά στα αμφιθέατρα θυμίζει κάτι από τα παλιά. Φοιτητές επιδίδονται σε ιδεολογικούς διαξιφισμούς και οι σπουδαστικές παρατάξεις προσομοιάζουν σε πολιτικά κόμματα.

Οι δράσεις των μελών των φοιτητικών οργανώσεων έχουν αφετηρία την πρωτοφανή κρίση που πλήττει την ελληνική κοινωνία, και αντανακλά στα ίδια τα παιδιά.

Σαφώς, το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών θα αποτελέσει και το πρώτο τεστ της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, και θα καταδείξει την τρέχουσα ισχύ των φορέων της «Αντιπολίτευσης» : ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλων.

Ραντεβού με την κάλπη έχουν 130.000 φοιτητές. Η συμμετοχή είναι πολύ πιθανό να υπερβεί κατά πολύ το περυσινό 55%.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x