Επικαιρότητα

Επεισόδιο Μεϊμαράκη – Τσίπρα

Μαλλιά κουβάρια παραλίγο να γίνουν ο πρόεδρος της Βουλής με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ο Αλ.Τσίπρας

Ένταση επικράτησε λίγο πριν την λήξη της επεισοδιακής συνεδρίασης επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο κ. Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να παρέμβει και να απαντήσει στον πρωθυπουργό ο οποίος μόλις είχε ολοκληρώσει την τοποθέτησή του.

Ματαίως όμως ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιχειρούσε να του εξηγήσει ότι ο Κανονισμός λειτουργίας του Σώματος τελευταίος ομιλητής είναι πάντα ο πρωθυπουργός και πως από το 1974 εως και σήμερα ποτέ δεν έχει ανατραπεί αυτή η τάξη καθώς τόσο ο κ .Τσίπρας όσο και αρκετοί βουλευτές του φώναζαν ζητώντας να τους δοθεί ο λόγος.

Είναι χαρακτηριστικοί οι διάλογοι

Ε. Μεϊμαράκης: «Δεν προβλέπεται κ. πρόεδρε να πάρετε τον λόγο από τον Κανονισμό της Βουλής»

Αλ. Τσίπρας και άλλοι βουλευτές: «Δεν υπάρχει περίπτωση…»

Ε. Μεϊμαράκης: «Τι δεν υπάρχει περίπτωση; Δεν κατάλαβα. Όταν μιλάτε στο προεδρείο να μιλάτε με την ευγένεια που μιλά ο Πρόεδρος. Ρητά ο Κανονισμός της Βουλής αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός είναι πάντα ο τελευταίος ομιλητής»

Φωνές από βουλευτές

Ε. Μεϊμαράκης: «Τι δεν καταλαβαίνετε; Από το 1974 εως σήμερα μετά τον πρωθυπουργό ουδέποτε πηρε άλλος τον λόγο. Δεν θα τον πάρετε εσείς τώρα. Δεν έχετε το λόγο. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία με την ομιλία του πρωθυπουργού… Με βάση τον Κανονισμό τελευταίος ομιλητής πάντα είναι ο πρωθυπουργός… η συζήτηση κηρύσσεται περαιωμένη».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x